EEVOC ZOEKT SCHEIDSRECHTERS: TEKORT DREIGT

Naast de vele spelers, bestuurders, medewerkers en supporters is er zeker nog een belangrijke groep die er eveneens mee voor zorgt dat er ieder weekend volleybal kan worden gespeeld, namelijk de scheidsrechters. De bestaande groep scheidsrechters is nog lang niet voldoende groot om elke wedstrijd in Vlaanderen van de broodnodige scheidsrechter(s) te voorzien. Onze club dreigt door het wegvallen van een scheidsrechter met een tekort te kampen.

Hoeveel scheidsrechters heeft onze club nodig?

Eerst en vooral is het nuttig om het onderscheid te maken tussen zogenaamde thuisscheidsrechters en vrije scheidsrechters. Een thuisscheidsrechter fluit, zoals het woord zegt, de thuiswedstrijden van eigen jeugdploegen (vanaf de U17-leeftijd). Een vrije scheidsrechter fluit ook wedstrijden op verplaatsing, dus geen wedstrijden van onze club. Op dit moment hebben we met Yves Cretel (papa van Menno, trainer bij JU15 en speler bij Heren B) en Tom Meiresonne (papa van Arno, trainer bij MU17 en speler bij Heren A) twee vrije scheidsrechters. Met Lieven De Mangelaere krijgen we er binnenkort een thuisscheidsrechter bij! Dat is echter nog steeds een thuisscheidsrechter te weinig om de hoge boete van de Volleybalbond te vermijden.

Hoe word je thuisscheidsrechter?

In augustus/september dien je een korte cursus te volgen en een klein examen af te leggen. De club voorziet een korting op het lidgeld voor de persoon (of kind van) die scheidsrechter wil zijn voor onze club! (niet cumuleerbaar met andere ledenkortingen) Wie verdere info wenst, kan contact opnemen met onze secretaris, Evelyn Schynkel. Contactgegevens van alle bestuursleden vind je op deze pagina.

Hoe word je vrije scheidsrechter?

Als vrije scheidsrechter krijg je uiteraard een vergoeding voor je prestaties. De club voorziet daarenboven een korting op het lidgeld voor de persoon (of kind van) die scheidsrechter wil zijn voor onze club! (niet cumuleerbaar met andere ledenkortingen) Wie vrije scheidsrechter wenst te worden, dient een opleiding te volgen via Volley Vlaanderen. Je kan rechtstreeks contact opnemen met hen via https://volleyvlaanderen.be/competitie/arbitrage. Wie verdere info wenst, kan contact opnemen met onze secretaris, Evelyn Schynkel.