Trainer worden bij EEVOC, hoe doe je dat?

Bij onze club hechten we veel belang aan jeugdopleiding, en dat loont. Een groot aandeel van de spelers en speelsters uit onze A-teams komen uit onze eigen jeugdopleiding. Dat onze jeugdteams het goed doen, kon je al lezen in dit artikel. Gelukkig kunnen we voor jeugdopleiding beroep doen op heel wat enthousiaste jeugdtrainers.

Ook volgend seizoen zal onze club heel wat jeugdploegjes onder de blauwgroene vlag opleiden. De club is daarom op zoek naar versterking voor de trainersploeg. Heb je er al eens aan gedacht om trainer te worden bij onze club? Misschien twijfel je of zit je met heel wat vragen? We hopen hier al enkele antwoorden op je vragen te bieden.

Heb ik wel voldoende vaardigheden?

Al doende leert men. Een huizenhoog cliché, maar het klopt ook voor trainers. Al doende leer je het best wat werkt, en wat niet werkt. Ook ervaren trainers leren nog steeds bij. Uiteraard laten we je niet aan je lot over. Met Gilbert Verkimpe hebben we bovendien een ervaren jeugdcoördinator in huis. Hij is er niet alleen voor de spelers, maar ook om de trainers te begeleiden.

Op zich kan iedereen trainer worden, de enige vereiste is om het trainerschap met de nodige passie en liefde voor de sport uit te voeren. De goesting en het spelplezier overbrengen naar spelers die aan het begin staan van een mooie volleybaltoekomst en jouw opgedane ervaring kunnen doorgeven aan de jeugd, iedereen zal het beamen, het is het tofste dat er is. Als toekomstige trainer zal er je tevens een peter of meter worden toegewezen waarbij je terecht kan voor al jouw vragen.

Er worden door Volley Vlaanderen regelmatig trainerscursussen aangeboden, ook voor beginners. Een trainersdiploma is geen voorwaarde om trainer te worden bij onze club. Maar uiteraard raden we het je wel warm aan, als je overtuigd bent van je keuze en snel veel wil bijleren. Een overzicht van opleidingen vind je op https://volleyvlaanderen.be/trainers/opleidingen. Opleidingen worden steeds terugbetaald door de club.

Jeugdcoördinator Gilbert

‘Heb ik daar wel tijd voor?’

We horen het heel vaak, mensen die wel interesse hebben om training te geven maar toch twijfelen wegens schrik voor tijdsgebrek. Uiteraard heb je de trainingstijd, maar ook de voorbereiding van een training en het eventuele coachen van een wedstrijden kosten tijd. Training geven vraagt zeker een engagement, maar je leert met de tijd wel efficiënter je training voorbereiden. Je steekt er bovendien zoveel tijd in als je zelf wil… Maar als je iets met passie doet, dan is daar tijd aan besteden toch geen straf? Kinderen begeleiden in hun passie en ze zien verbeteren door jouw training en coaching geeft ongelooflijk veel voldoening.

De ervaring die je opdoet is niet alleen nuttig voor je vrije tijd maar helpt je ook verder in jouw professionele carrière. Keuzes maken, leren omgaan met tegenslagen en genieten van overwinningen … is dit niet het leven waar we vroeg of laat allemaal mee te maken krijgen?

We begrijpen het tijdsargument uiteraard wel. Maar weet dat heel wat trainers bij onze club ook in duo training geven en coachen. Zo verdelen ze het werk en de voorbereidingstijd. Alles is bespreekbaar.

‘Welke leeftijdscategorieën kan ik training geven?’

Voor het seizoen 2022-2023 zoeken we vooral versterking voor de U15-leeftijd. Je voorkeur is uiteraard bespreekbaar met de club. Mocht je ook nog interesse hebben in andere leeftijdscategorieën, laat het ons dan ook weten. We bekijken dan de mogelijkheid om je met een ervaren trainer te zeten en zo “de stiel” te leren.

‘Krijg ik een vergoeding?’

Je wordt betaald met een vrijwilligersvergoeding. Deze is hoger voor trainers die een diploma hebben behaald of reeds ruime ervaring hebben. Daarnaast kan je ook nog een deel van jouw jaarlijks lidgeld recupereren.

‘Waar kan ik nog praktische informatie vinden?’

Heel wat praktische info kan je terugvinden in de EEVOC Trainersgids, deze vind je ook terug bij Downloads op deze website. Uiteraard kan je ook steeds met je vragen bij ons bestuur terecht.

Interesse?

Neem gerust contact op met het EEVOC-bestuur!

1 gedachte over “Trainer worden bij EEVOC, hoe doe je dat?”

Reacties zijn gesloten.