ONZE JEUGDPLOEGEN SCOREN, MU13A HERFSTKAMPIOEN!

Nu de heenronde voor onze jeugdploegen achter de rug is, is het tijd om hen eens in de schijnwerpers te plaatsen. Laat ons duidelijk zijn: winnen is voor onze club écht niet het belangrijkste wanneer we jeugd opleiden. Bijleren en plezier hebben in volleybal is veel belangrijker! Mooie overwinningen en klassementen, zoals de titel van herfstkampioen voor de MU13A, kunnen wel een mooie motivatie en beloning zijn voor het team én de coach en het leerproces op die manier een duwtje in de rug geven.

JMU11 – 2e plaats op 5 ploegen

Beginnen doen we met ons jongste ploegje in competitie: de meisjes (en jongens) jonger dan 11 jaar onder leiding van trainsters Mieke en Magali. Zij spelen tijdens een wedstrijd twee tegen twee met twee ploegjes tegen twee ploegjes van de tegenstander. Elke “deelmatch” bestaat uit drie sets naar 25 en een set naar 15 punten, zo kom je in totaal maar liefst aan 12 sets. Leren volleyballen in drie contacten én plezier hebben in wedstrijdjes spelen, zijn de belangrijkste doelen.

In de heenronde bleek enkel VAMOS A twee keer te sterk. De andere matchen werden vlot gewonnen, met een tweede plaats als mooie beloning! De competitie werd afgesloten met een 11-1 tegen SKW Volley Krekenland. Goed bezig zeg!

JMU13 – 5e plaats op 6 ploegen

Dit ploegje bestaat uit twee dappere dames en voor de rest allemaal enthousiaste jongens. De eerste maand werd dit team uit noodzaak begeleid door trainster Elke (bedankt Elke!), nadien namen Pilar en Silke (Geirnaert) over. De trainsters leverden fantastisch werk met dit team, dat voor het eerste jaar U13 speelt. Bijgestaan door jeugdcoördinator Gilbert Verkimpe zal deze groep nog veel stappen zetten in het tweede deel van dit seizoen!

MU13A – 1e plaats op 5 ploegen

De MU13A worden begeleid door Elke (De Pril) & Kris en mogen zich met trots kampioen van de heenronde noemen na 3-1-winst tegen rechtstreekse concurrent VDK Gent B!

Het matchverslag is van coach Elke: “Vol goede moed, maar wetende dat het geen gemakkelijke match zou worden, begonnen we aan de wedstrijd. Vanaf de eerste set was het duidelijk dat ons samenspel goed zat. We voelden elkaar supergoed aan en op die manier konden we het de tegenpartij heel moeilijk maken. (25-21) In de 2de set waren we even de pedalen kwijt op een cruciaal moment en werd de set afgegeven. (23-25) De 3de (26-24) en 4de set (25-15) herpakten we ons en zetten we vooral het ijzersterke blok van hun grootste speelster buitenspel door slim te spelen. Het samenspel en het slimme spel heeft voor dit mooie resultaat gezorgd. Als trainer kan ik hier alleen maar superfier zijn.”

Gefeliciteerd, dames en coaches! Dit is een mooie beloning voor jullie harde werk, laat dit jullie motiveren voor het tweede deel van het seizoen om nog beter te worden!

MU13B – 2e plaats op 5 ploegen

Ook onze MU13B behaalden een prachtig resultaat: enkel Avanti Aalter A bleek te sterk voor deze jonkies! Coaches Susan en Evelyn mogen terecht fier zijn op de progressie van hun team. De laatste wedstrijd van de heenronde werd gewonnen na een spannende 3-2 tegen VDK Gent D!

JU15 – 4e plaats op 5 ploegen

De jongens van Tim en Menno sloten de heenronde van de competitie af met een knaller: 3-0 tegen de tweede uit de stand, VC Kalken! Ze kunnen het wel, en toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat er af en toe wat meer in zit… Hopelijk geeft de laatste overwinning het geloof in eigen kunnen een duwtje in de rug en goede moed voor de tweede helft van de competitie! Jullie komen er wel, jongens!

MU15 – 3e plaats op 6 ploegen

Het toffe jonge ploegje van coachend koppel Inneke en James maakte haar debuut in de MU15-reeks! Behalve in de eerste wedstrijd tegen Nidak Nieuwkerken B konden onze MU15 telkens minstens een set pakken in elke wedstrijd. De eerste ronde werd bovendien in stijl afgesloten met een mooie 3-1 overwinning tegen VAMOS A!

MU17 – 4e plaats op 5 ploegen

Last but not least: de meisjes U17 van coaches Rebecca en Jochen! Wie deze dames al eens aan het werk zag, kan het beamen: er zit veel potentieel in dit ploegje. In elke wedstrijd werd minstens een set gewonnen. Avanti Aalter werd tweemaal verslagen en ook van Jevo Maldegem C werd in de laatste wedstrijd na een nagelbijter gewonnen (3-2)! Jullie blijven stappen zetten, dames. De toekomst oogt mooi als de inzet hoog blijft!

Resultaten van onze jeugdploegen voor het weekend van 3 en 4 december:

JMU11 – SKW Volley Krekenland 11-1

JMU13 – SKW Volley Krekenland 1-3

MU13A – VDK Gent Damesvolley B 3-1

MU13B – VDK Gent Damesvolley D 3-2

JU15 – VC Kalken 3-0

MU15 – Vamos Stekene/Sint-Gillis-Waas A 3-1

MU17 – JEVO Maldegem C 3-2

Plaats een reactie