EEVOC heeft een eerste kampioen: EEVOC Allstars

De EEVOC Allstars zijn kampioen! Deze nieuwe VOBOG-ploeg startte dit jaar in de derde herenreeks van het recreatieve volleybal en telt heel wat oude bekenden: Jonas Dierickx, Olrik Maréchal, Mathias De Mol, Jelter Buzeyn, Timothy Buyck, Laurens Van den Berghe, Bart Van Leeuwen, Maarten Van Eetvelde, Simon & Frederik Van Beveren… De vrienden van Spectrum Moerbeke werden voor de start van de competitie bestempeld als de grote uitdager van onze Allstars. En terecht, zo bleek. Spectrum telt heel wat spelers die jarenlang het beste van zichzelf hebben gegeven voor onze club. Een van hen is James Van de Rostyne, een van de trainers van onze MU15. In de heenronde versloegen de Allstars Spectrum met 3-0, maar vorige week gaf Spectrum de Allstars (met een gehavende ploeg weliswaar) nog een pak voor de broek. (3-0) Dit was meteen de eerste en enige verloren partij van het seizoen voor de blauwgroenen. Door deze verliespartij moesten onze Allstars in hun laatste wedstrijd van het seizoen nog vol aan de bak tegen een ploeg uit Mariakerke met de welluidende naam ‘V-Boyz Of Europe’. Enkel met een 0-3 waren ze zeker van de titel, want Spectrum liet in de hele competitie slechts één setje meer liggen en heeft nog twee wedstrijden te gaan. Wanneer beide ploegen met evenveel punten eindigen, is het setgemiddelde bepalend. Zou dat ene setje beslissen over de titel?

De eerste set startte gelijk opgaand: van 6-6 ging het naar 9-9. Maar dan sloeg de thuisploeg zowaar een kloofje: 13-9 en 18-14. Zou het dan toch nog mislopen? Gelukkig sloeg de motor van de Allstars net op tijd weer aan en haalden ze op ervaring de eerste set binnen met 21-25. Oef! Het moeilijkste bleek achter de rug te zijn: de tweede en derde set speelden de Allstars zeer ontspannen en wonnen overtuigend beide sets. EEVOC ALLSTARS KAMPIOEN! Meteen werd de parochiale sporthal van Mariakerke omgedoopt tot het decor van een kampioenenfeestje met de aanwezige supporters!

Je kan wel zeggen: een ploeg met zoveel volleybalervaring in derde VOBOG… Die mogen toch wel kampioen worden zeker? In de hele competitie geen enkele set verliezen, behalve in de verliespartij tegen Spectrum, het is toch geen fluitje van een cent. Moerbeke zal normaal met evenveel punten eindigen en eerlijk is eerlijk: ze verdienen evengoed de titel. Maar dat ene setje beslist het. Kampioen zijn is plezant!

Gefeliciteerd, Allstars! Gefeliciteerd, Timothy, Sam, Simon, Jonas, Kenny, Jelter, Mathias, Maarten, Bart, Olrik, Laurens, Pieter en Frederik!