DAMES A KAMPIOEN IN PROMO 1!

WAT EEN SEIZOEN, WAT EEN TEAM, WAT EEN PRESTATIE! De Dames A zijn kampioen! Na hun 3-2 overwinning in de thriller tegen rechtstreeks concurrent VC Lede vorige week, wisten onze dames wat hen te doen stond: drie punten pakken tegen VT Temse, de vierde uit de stand. Geen makkelijke opgave, want de heenwedstrijd werd nipt gewonnen met 2-3. Bovendien werd Temse vorig jaar nog net voor onze dames kampioen in Promo 2. Met een bak vertrouwen en een groot blauwgroen legioen langs de zijlijn was het vertrouwen echter groot.

Set 1… Aarzelend gestart. Kampioenenstress bij enkelen? VT Temse pakt de eerste set met 20-25. Geen vrouw over boord… De EEVOC-dames staan gekend om hun grote vechtlust. Iedereen wist dat ze zich in de match zouden knokken. Vertrouwen heet dat! Na het setverlies gaven de blauwgroenen een stevig antwoord in set 2: 25-18.

We waren nog twee sets verwijderd van de titel. 15 jaar was het geleden dat een A-ploeg nog eens kampioen kon worden, maar daar dachten we op dat moment natuurlijk niet aan. Focus on the job, weet je wel. Set 3. Halverwege kon het team van Jean-Pierre een zevenpuntenkloof uitbouwen, maar die kloof werd nog bijna dicht gefietst. We kregen fantastische lange rally’s te zien: promotie voor het volleybal langs beide kanten! Ook heel wat jonge speelsters zaten met grote ogen te kijken naar de wedstrijd. In de tribunes was de spanning te snijden. Met een stevige eindsprint haalden we set 3 binnen: opnieuw 25-18.

Dit zouden onze dames niet meer afgeven. De set was aanvankelijk gelijk opgaand maar echt spannend werd het niet meer. Het was Marthe die de eer kreeg om de 25-17 op het bord te smashen! KAMPIOEN! Confetti, cava… het feest mocht losbarsten!

Met nog twee wedstrijden te gaan is de kloof met Lede 6 punten. Met minder verlieswedstrijden (NUL!) kunnen we echter niet meer worden bijgebeend. Onze dames kennende zullen ze hun ongeslagen status echter willen behouden tot het einde van het seizoen. Met een uitwedstrijd bij Gent C en thuiswedstrijd tegen Kalken A geen eenvoudige opdracht. Maar de druk is van de ketel, genieten!

Promoveren uit Promo 2 en direct kampioen spelen in Promo 1, en dat ondanks enkele blessures… Het is zeer knap. De hele club is terecht trots.

Gefeliciteerd, dames! Gefeliciteerd, Bieke, Lieke, Marthe, Liselotte, Herlinde, Silke, Maud, Justine, Isa, Fien, Madelon, Emmy, Nele, Helen en coach Jean-Pierre!