Afscheidswedstrijd voor 7 heren

Op zaterdag 16 april spelen 7 spelers bij onze herenploegen -Simon, Frederik, Jasper, Nils en Mathias (Heren A) en Olrik en Jonas (Heren B)- hun laatste competitiewedstrijd in de kleuren van EEVOC! Na het laatste fluitsignaal plannen zij dan ook een groots feestje in Cafe Matheus, zij zorgen niet alleen voor Muzikale ondersteuning (DJ Mountell), ook wordt er al zeker 1 gratis vat gegeven! Kom dus eerst supporteren, kijken en genieten van het spel van de beide ploegen in de sporthal. (Hoofdmatch 20.30 uur, reservematch 19.00 uur)

  • Heren A – Moeskroen
  • Heren B – Panda’s Lokeren

Daarna kan je meestappen in de lange feestnacht in café Matheus! We maken er een legendarische nacht van.

Jonas Dierickx schreef een ode voor elke stoppende speler. Te mooi om niet op te nemen in de archieven.

  • Olrik en Jonas 

Dit olijke duo van de Heren B probeerde de voorbije jaren hun ploegmaats naar een hoger niveau te tillen, met wisselend succes! Olrik was een laatbloeier in het volleybal want pas op adolescente leeftijd kreeg hij de microbe te pakken. Een 8-tal jaar zette hij zijn eerste stappen in onze club bij VOBOG-ploeg BSV. 5 jaar geleden ondertussen stond de volleybalwereld in rep en roer toen de transfer van Olrik naar EEVOC Heren B bekend gemaakt werd.

Jonas is een ander paar mouwen! Al van jong mannetje liep hij rond in de Sporthal van eerst Evergem en daarna Ertvelde. Hij kreeg het volleybalbloed door van zijn vader! Hij doorliep alle volleybalreeksen bij EEVOC tot hij in 2017 zijn geluk ging beproeven over de taalgrens te Tielt! Na enkele mooie jaren te Tielt keerde hij samen met de woordjes ‘wuk’, ‘beire’, ‘scarten’ terug naar de club waar het voor hem allemaal begon, EEVOC. De laatste jaren schopte hij hetzelf tot kapitein van de B-ploeg, dit bracht ware frustraties van menig scheidsrechters en tegenstanders met zich mee.

  • Simon en Jasper

De twee passeurs van de Heren A geven er jammer genoeg ook de brui aan! Jarenlang streden ze onderling voor een bassisplaats bij de Heren A.

Jasper, de man die enkele jaren geleden vanuit het Waasland de sporthal van Ertvelde binnen wandelde en er tot op vandaag ook bleef! We zullen niet alleen zijn passen herinneren, maar ook zijn talent om ongedwongen zijn mening te geven in vele discussies! Met plezier fokte hij daar steeds de verschillende partijen tegen elkaar op!

Simon, ooit was hij den eerste ‘Rossen’ van de club. Dit koosnaampje werd hem jammer genoeg snel afgenomen toen de familie Buzeyn bij EEVOC arriveerde. Simon speelt al van kleins af aan bij de club, vanaf dag 1 profileerde hij zich als een echte teamplayer met het hart op de juiste plaats! De laatste jaren verloor hij dit hart echter aan een speelster van de Dames A. Sindsdien kreeg Simon ook meer en meer last van zijn knieën. Toeval of niet?

  • Fré, Mathi en Nils

Fré, de man van EEVOC! Hij startte zijn carrière nochtans bij VOKAWA. Indien je er meer over wil weten, vraag er hem gerust naar. Hij vertelt je er graag meer over… Al sinds mensenheugenis zien we hem op Eevoc rondlopen. Zowel als speler als trainer. Volgens goed ingelichte bronnen zou het zelf binnenkort als Frésident zijn! Elke speler heeft wel iets dat hem kenmerkt, bij Fré was het zijn competitieve karakter maar ook het netje trek als de scheidsrechter in zijn ogen een fout maakte. Ondertussen weet hij wel beter, scheidsen maken geen fouten… Fré speelde de voorbije 16 jaar bij de Heren A, dit zou een record moeten zijn binnen EEVOC. Onder zijn leiding promoveerde Eevoc van 2e Provinciaal naar 3e Nationaal! Jammer dat zijn carrière door een blessure vroegtijdig stop gezet dient te worden .. Bedankt Fré!

Mathi, de man die alles kan, of juist niet weet wat hij wilt!

Hij kwam rechtstreeks van het voetbalveld en veroverde verschillende EEVOC’se vrouwenharten. Hij werd middenman, iets later dan maar hoekspeler om ondertussen al gepromoveerd of gedegradeerd te zijn naar libero… Alles wat hij deed was wel steeds zeer gepassioneerd, het laatste wat je niet kan zeggen is dat hij er niet voor ging! Zo herinner ik mij een zaterdagavond in de sporthal van Ertvelde! De scheids van de dag verliet de sporthal en wenste iedereen een ‘goeie avond’! Wat hierop volgde behoort ondertusssen tot het collectieve geheugen van elke EEVOC’er. Mathi stelde zich recht om dan de volgende woorden te roepen ‘Goedenavond? Dat is hier geen goeden avond en dat is uw schuld! ********!’.

Nils, hoekspeler of opposite?

Onduidelijk, een ding is zeker begin niet met hem te discussiëren… weinig argumentatie en volledig verzekerd van zijn gelijk. Andere meningen zijn uit de boze! Rood is op dit gebied echt wel zijn kleur. Zowel als partij als kaart in de volleybal! Raar dat de scheidsrechters hem zo vaak als ongeloofwaardig beschouwen…

In een ver verleden speelden we nog tegen zijn papa, een allegaartje verenigd onder de naam All Start Gent. Ik kan u zeggen: de appel valt niet ver van de boom! Gent… de ploeg waar het voor Nils allemaal begon, VDK… We zullen niet snel zijn transfer naar de A-ploeg vergeten. Legendarische liedjes werden toen gemaakt.

Van ‘we geven hen Nils’

Naar ‘we geven hen Niks’

Nils, bedankt voor de jaren!

Plaats een reactie