Anticlimax in wedstrijd EEVOC Sportief – De Woeste Tikkers

Woensdag 14 december 2016

Het beloofde gisterenavond weer een mooie avond te worden met een zoveelste overwinning. Maar het draaide net even anders uit en de wedstrijd eindigde in een anticlimax, voor De Woeste Tikkers tenminste! EEVOC sportief bezorgde gisteren de ongeslagen leider zijn eerste nederlaag van het seizoen!

Vanaf de 1e set maakten we het de Zelzatenaren moeilijk met een indrukwekkende opslagdruk over een slim scherm. Bij de bezoekers bleef de technisch sterke Marius Dalbea de eerste set aan de kant, waardoor geen sprake was van aanvallend geweld. Bij ons daarentegen leek Nancy over extra PK’s te beschikken met poweraanval op positie 4. Ondank een achterstand halfweg van 4 punten (10-14), raakten we nooit in paniek en konden we de eerste set blij en winnend afsluiten (25-23).

In de 2e set kwam Marius op het terrein, maar met gericht opslagwerk zorgden we ervoor dat hij geen enkele receptie moest pakken en dus moeilijk in de wedstrijd kon komen. In geen tijd stonden we 6-14 voor. Maar De Woeste Tikkers kwamen sterk terug en tegen moneytime hadden ze ons te pakken op het scorebord (23-24). Driemaal kregen ze setbal, maar het lukte de sympathieke tegenstrever niet om ons in te blikken. Koppig en vastberaden heroverden we telkens de opslag, om uiteindelijk de set te winnen met een echte thrillerscore (30-28!).

In set 3 waren de bezoekers baas. Met ogenschijnlijk makkelijke opslagreeksen slaagde men er toch in om onze receptie volledig te ontwrichten en ons in de fout te laten gaan. Ondanks de inzet van iedereen, haalden we te weinig uit deze set en moesten we de winst dan ook aan de grensbewoners laten (19-25).

In de 4e set moest het dan maar gebeuren. We waren niet aangeslagen door het setverlies, pepten elkaar op en beslisten gezamenlijk dat dit de laatste set zou worden. En we trokken van bij het begin stevig van leer (4-0). De virtuele leider in onze reeks stuntelde in receptie, wankelde op een stapel van persoonlijke fouten en ging uiteindelijk figuurlijk zwaar op zijn bek. Op 24-16 kregen we maar liefst 8 setballen. Op 1 been, met de vingers in de neus en de ogen dicht, konden we de 2e setbal verzilveren en de strijd om de 3 knikkers winnen van De Woeste Tikkers.

Wij zijn de enige ploeg uit de reeks die kon winnen van Struikelblok en De Woeste Tikkers, de leiders in onze reeks. We staan dus verdiend op de 3e plaats. Proficiat aan iedereen!

Uitslag EEVOC Sportief – De Woeste Tikkers: 3 – 1 (25-23, 30-28, 19-25, 25-17)

Comments are closed.

Facebook Comments