EEVOC wint tegen VDK Gent (H1P)

Zaterdag 10 december 2016

Zaterdagnamiddag mochten we naar de Edugo Arena om onze 10e competitiewedstrijd van het huidige seizoen af te werken tegen VDK Gent, dat momenteel op de laatste plaats staat in de algemene rangschikking. De boodschap was dan ook heel duidelijk: de volle buit pakken en vertrouwen tanken voor de volgende wedstrijden.
De voorwedstrijd werd gewonnen door EEVOC met 0 – 3.

In de hoofdwedstrijd was er in de eerste 2 sets een duidelijk niveauverschil, maar namen we de thuisploeg toch te lang mee in het wiel. Maar in de laatste rechte lijn konden we de Gentenaars toch telkens ver achter ons laten (15-25, 15-25).
In de 3e set voltrok zich het derde-set-syndroom: de concentratie gaat een beetje weg en de tegenstander krijgt de ruimte om in de wedstrijd te komen. VDK-er Jordy De Vos, tot dan toe quasi onzichtbaar, was plots niet meer af te stoppen en scoorde aan 100 procent, wat resulteerde in setwinst (25-23) voor de rode lantaarndrager.
In de 4e set leken we eerst op weg naar een afstraffing (2-8), maar Gent kwam terug langszij met zwaar opslag- en aanvalsgeweld van Simon Van Kerkhove en alweer Jordy De Vos. We moesten even bijschakelen maar na een korte eindspurt kon er aan de meet toch nog een wheelie af (18-25).

Al bij al was dit een makkelijke overwinning. Bij EEVOC speelde Grégory Van Acker zo goed als foutloos op de opposite-positie. De voorhamer mag nog een kilo of 2 zwaarder, maar wij weten dat dit goed komt.
Proficiat mannen!

Volgende week, zaterdag 17 december om 20.00 uur, ontvangen we EVO Ename bij ons thuis op de Hoge Wal. De ploeg van Sven Blansaer is de laatste weken goed op dreef en zal ons geen cadeaus geven. Moet ook niet. Laat ons een sportief gevecht leveren voor de 3 punten.
Supporters op post!

Uitslag VDK Gent – EEVOC: 1 – 3 (15-25, 15-25, 25-23, 18-25)

Comments are closed.

Facebook Comments