SENIORENPLOEGEN HALEN 4 OP 4

We hadden het voorspeld: de matchen van dit weekend zouden heel wat spektakel opleveren. Dames A stonden voor een lastige verplaatsing naar Melsele, de Heren A speelden thuis een belangrijke wedstrijd voor het behoud tegen Doornik, de Dames B ontvingen het 1 plaatsje lager geklasseerde Kalken en last but not least: de Heren B speelden uit bij de ongeslagen leider in Zele. Ook al onze jeugdploegjes kwamen in actie! Een gevuld en bewogen weekend, met heel wat spannende wedstrijden en blije gezichten achteraf.

Beginnen doen we met de Dames B. Deze jonge ploeg kent een goed seizoen onder leiding van trainer/coach Luc, met voorlopig slechts een verliespartij en een mooie vierde plaats in het klassement. Om deze vierde plek te behouden (met een match minder gespeeld) mocht er niet verloren worden van de vijfde in de stand, Kalken C. Enkel in de tweede set sputterde de motor, maar de andere drie sets werden met ruim verschil binnengehaald. Het resultaat is een mooie driepunter, een knappe reeks van vier overwinningen op rij en een pak vertrouwen voor de burenwedstrijd tegen Assenede volgende week!

De Heren B stonden voor een zware opdracht bij ongeslagen leider Zele/Berlare C. Onze heren verloren het allereerste duel van de competitie tegen dezelfde tegenstander, maar zetten sindsdien grote stappen voorwaarts. De voorwedstrijd werd alvast binnengehaald met 2-1, en het eerste verlies voor de tegenstander in de voorwedstrijd bleek een voorbode voor de hoofdwedstrijd. Het werd een hoogstaand duel tegen een jonge sterke tegenstander waarbij vooral een van de hoekspelers voor de punten zorgde. In de eerste set bouwden we direct een grote kloof uit. Met sterk opslagwerk van de thuisploeg werd het slot van de set toch nog een echte thriller, die we alsnog met 24-26 konden binnenhalen. In set 2 kwamen onze jongens, ondanks enkele vervangingen, tekort om aanspraak te maken op setwinst. (25-16) Set 3 en set 4 waren bijna een exacte kopie van elkaar. Telkens konden we met tactisch opslagwerk en een sterke verdediging een grote kloof goedmaken. In het verleden kon het al eens foutlopen in money time, maar nu konden onze heren het hoofd wel koel houden en telkens de winst binnenhalen. (25-27 en 23-25) Een mooie overwinning die moed geeft voor het vervolg van de competitie. The only way is up!

En dan onze Dames A... Promovendus in Promo 1 en direct ongeslagen leider… ‘t Is knap! Tegen het vierde geklasseerde BMV stond er echter een zware uitwedstrijd op het menu. Zouden onze dames ook deze keer hun hoge niveau halen? Ze startten alvast als een wervelwind, met een ruime 16-25 winst in set 1. Set 2 verliep heel wat minder vlot, maar werd nipt binnengehaald met 27-29. BMV zat beter in de wedstrijd en kon set 3 (25-22) & 4 (25-23) binnenhalen zodat we naar een tiebreak gingen. Zoals verwacht werd het geen makkelijke wedstrijd en een tiebreak is altijd een dubbeltje op zijn kant… maar deze ploeg staat bekend om haar vechtlust en won verdiend de vijfde set (10-15). Zo blijven we ongeslagen en zetten we onze prachtige reeks voort! Heerlijk, zo zonder druk goed presteren, we zien wel waar het schip strandt!

De wedstrijd van de Dames A was al een thriller, maar wat dan gezegd van de wedstrijd van de Heren A? Na een moeizame voorbereiding, een coachwissel en heel wat jonge spelers die moeten worden ingepast, kennen we een lastig seizoen. Tegen het laatst geklasseerde Skill Volley Club Tournai B moesten de punten eigenlijk gewoon thuis gehouden worden om niet in de problemen te komen… De stress zat er duidelijk goed in en enkele spelers acteerden niet op hun gebruikelijke niveau. We konden vooral door een trillende arm bij de opslag geen afstand nemen in set 1. De hoofdaanvaller van Doornik scoorde aan de lopende band en maakte het verschil op het einde van de set, die verloren ging met 21-25. In set 2 kregen we hetzelfde spelbeeld. Mindere opslagen zorgden voor een nagelbijter van jewelste, ook in de tribunes was de stress goed voelbaar. Na meerdere setballen niet te hebben benut, haalde onze Waalse tegenstander ook set 2 binnen (28-30). In set 3 leek het kalf verdronken, zeker bij een achterstand halverwege de set. Maar wat een vechtlust kregen we daarna te zien! Uit een verloren positie kwamen we terug en set 3 was zo mogelijk nog spannender dan set 2. Wat was dat? Na een dubbeltje op zijn kant werd het maar liefst 31-29. Het geloof was terug, en dat was duidelijk te zien vanaf set 4. De al eerder ingevallen Bavo verdeelde het spel met veel lef en we kwamen deze keer niet in de problemen. Met 25-21 sleepten we een tiebreak uit de brand. Dit zouden onze heren niet meer afgeven tegen een moe gestreden Tournai. Met een duidelijke 15-6 werd de mentaal van onschatbare waarde overwinning binnengehaald! Deze groep zet stappen, met jonge spelers. Dat het een moeilijk seizoen zou worden, dat wist iedereen. Maar met deze vechtlust en teamgeest komen jullie er wel, heren.

Ook bij de jeugd werden mooie resultaten behaald dit weekend. Enkel de JMU13 kon geen punten pakken en de JU15 verloren een vijfsetter na een sterke remonte in set 3 en 4. Al onze andere ploegjes behaalden een overwinning! De echte EEVOC-mentaliteit, met veel vechtlust, zien we nu al bij veel ploegjes en dat is mooi om te zien. Een uitgebreid verslag van elke wedstrijd zou dit bericht echter te lang maken… We zijn goed bezig!

MU13A met coach Elke De Pril

De uitslagen op een rijtje:

BMV – Dames A 2-3

Heren A – Skill Volley Club Tournai B 3-2

Dames B – Kalken C 3-1

JTV Dero Zele/Berlare C – Heren B 1-3

MU17 – Avanti Aalter B 3-2

MU15 – Jevo Maldegem 4-0

JTV Dero Zele/Berlare B – JU15 3-2

MU13A – Avanti Aalter B 3-1

MU13B – VC Spectrum Moerbeke-Waas 3-1

JMU13 – VC Lochristi/Wachtebeke 0-4

JMU11 – Volley Team Temse 8-4

Plaats een reactie