Dames A zijn vicekampioen en promoveren naar Promo 1.

Sinds vorig weekend waren de teerlingen geworpen voor de kampioenstitel in Dames Promo 2. Temse A verzekerde zich na een overwinning tegen Avanti Aalter A van de kampioenstitel. Onze Dames A wonnen dit weekend zowel van Cosmos Wontergem A en Mevoc Meerbeke B waardoor ze zeker waren van promotie naar Promo 1. In de laatste wedstrijd tegen Asterix Avo Beveren B, dat ook al zeker was van promotie, stond daarom enkel nog de titel van vicekampioen op het spel.

Dames A worden vicekampioen

Het was Asterix dat het sterkst aan de partij begon. Met een sterke verdediging en stevig middencompartiment bouwden de Wase ladies een grote kloof uit. Bovendien viel Liselotte met een ontwrichte vinger even uit. Yasmina viel in bij haar laatste wedstrijd in haar carrière. Dankzij sterke opslagen van Justine kwamen onze dames nog zeer dicht, maar de eerste set winnen lukte niet meer. (25-22)

In set 2, met Liselotte terug tussen de lijnen, kregen we hetzelfde verhaal. Nu kon de kloof niet meer dichtgefietst worden. (25-15) Was er sprake van vermoeidheid bij onze dames na drie matchen op slechts vier dagen tijd? We zouden het begrijpen…

In set 3 kregen we echter een ander spelbeeld. Met stevig opslagwerk en vechtlust bouwden Dames A een voorsprong uit. De dubbele wissel met Emma en Madelon rendeerde regelmatig, en toch was het Asterix Avo dat op matchbal kwam. We slaagden erin de situatie om te keren: 24-26. De beloofde pizza na de wedstrijd moest nog even wachten!

De blauwgroene trein was vertrokken. In set 4 was snel duidelijk dat we op een belle afstevenden. (19-25) In de tiebreak hadden onze dames al snel de bovenhand. Nog even knokte de taaie tegenstander zich opnieuw in de partij (9-10), maar met sterke services en stevig blokwerk won Eevoc deze zeer amusante midweekmatch. Het finale killblock kwam van het duo Madelon en Justine. 2-3 was de uitslag die deze sportieve partij verdiende, al had onze jonge tegenstander in set 3 dé kans om de match te winnen.

Door deze mooie overwinning verzekeren we ons van de tweede plaats. Gefeliciteerd met jullie sterke seizoen, dames! Ook onze felicitaties aan kampioen Temse, en aan Avo Asterix Beveren B, dat samen met Dames A naar Promo 1 mag.

Dinsdag 26/4: Asterix Avo Beveren B – DAMES A 2-3 (25/22, 25/15, 24/26, 19-25, 9-15)

Zondag 24/4: Mevoc Meerbeke B – DAMES A 0-3 (19/25, 17/25, 18/25)

Zaterdag 23/4: Cosmos Wontergem A – DAMES A 0-3 (14/25, 9/25, 20/25)