Indoortornooi EEVOC (geannuleerd)

eetstand

Beste volley coach, trainer, speler, sympathisant, medewerker,

We zagen het volledig zitten, we zouden er weer eens een lap op geven en een ambiance-voorbereidingstornooi aanbieden met volleybalreeksen van U11 tot en met 3e nationale en een reeks netbal voor specials.

Maar toen kwam het coronavirus onze leefwereld verstoren… en plots leek het in de media enkel nog over covid-19, ziekenhuisopnames, sterftecijfers, ontsmetten, social distancing, mondmaskers en bubbels te gaan.
EEVOC besliste om voorlopig nog even te wachten met zijn tornooien te promoten via de gekende kanalen… .

De economie werd stilgelegd, café’s gesloten, competities stopgezet. We moesten allemaal “in ons kot” blijven en moesten ons strikt houden aan nieuwe regels, dit om het aantal besmettingen terug te beperken. Daa-aag sociaal leven! Miljaar, wat hebben we ons in die periode beperkt gevoeld in onze vrijheid…

Maar na het pieken gingen de cijfers dalen en beetje bij beetje ging het de goede richting uit. Op de persconferenties, die ons op regelmatige basis aan de televisie kluisterden, werden de eerste versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. We volgden elke versoepeling en elke nieuwe richtlijn van Sport Vlaanderen, Volley Vlaanderen en de lokale overheid op de voet, in de overtuiging dat het wel goed zou komen.

Maar de voorbije dagen kwamen er geen versoepelingen meer en gingen we zelf actief op zoek naar de meest recente richtlijnen. Het werd puzzelen, rekening houdende met verschillende veiligheidsprotocollen. We maakten een opsomming van de tientallen regels en moesten vaststellen dat het quasi onmogelijk is om ons indoortornooi op een verantwoorde, veilige en aangename manier te laten doorgaan.

Op de laatste bestuursvergadering hebben we dan ook na rijp beraad beslist om de handdoek in de ring te gooien.

Wij danken u voor uw begrip en hopen u volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen.

Wij geven u graag een opsomming mee van de belangrijkste argumenten die onze beslissing motiveren:

 • Vandaag mogen we nog steeds geen wedstrijden spelen tussen
  verschillende clubs (verschillende bubbel).
 • Kleedkamers worden slechts beperkt ter beschikking gesteld (1
  voor heren, 1 voor dames), douchen is niet toegelaten.
 • Toiletten worden in zeer beperkte mate ter beschikking gesteld.
  Vandaag is dit 1 dames- en 1 herentoilet in de sportzaal (kleedkamer) en 1 dames- en 1 herentoilet in de cafetaria.
 • We mogen geen eetstand organiseren in zijn huidige vorm.
 • Er mogen geen dranken besteld worden aan de toog in de cafetaria.
 • Ballen, palen, netten, scheidsrechterstoelen, banken, coachstoelen, scoreborden, evenals de handen en voorarmen van alle deelnemers moeten voor en na elke wedstrijd ontsmet worden. (Eigenlijk na elke set maar dat zouden we kunnen vermijden door niet na elke set van
  kamp te wisselen).
 • Speelruimtes (wij hebben er 5 op ons tornooi) en cafetaria moeten zo worden ingericht dat de afstand tussen de verschillende bubbels (ploegen, toeschouwers, medewerkers,… ) kan bewaard en gecontroleerd worden. Dit kan door zones af te bakenen met vloertape of nadarhekkens e.d. en organiseren van eenrichtingsverkeer.
 • Bezoekers moeten geregistreerd worden.
 • Gezien de evolutie van de cijfers ziet het er niet naar uit dat we de komende weken een versoepeling van de maatregelen mogen verwachten. Maar zelfs moest het wel zo zijn is het voor ons onmogelijk om ons als club op die korte periode op een gepaste manier klaar te stomen voor dergelijk evenement.

.
EEVOC IS OP ZOEK NAAR ALTERNATIEVEN!

In de hoop en veronderstelling dat de maatregelen uiteindelijk toch zullen versoepelen en wedstrijden tussen ploegen van verschillende clubs zouden worden toegelaten, willen wij u voorstellen om, van zodra het kan, een oefenwedstrijd te spelen tegen onze ploegen. Neem gerust contact op met mij, via tom@eevoc.be, en ik stuur uw mail door naar de betrokken trainer.

Bedankt voor uw begrip.

In naam van het tornooicomité Eevoc vzw
Tom Meiresonne

Comments are closed.

Facebook Comments