Divisie H2C OOST – WEST, OOST BEST

Zaterdag 26 januari 2019

Divisie H2C OOST – WEST, OOST BEST

Roepovo Poperinge, de West-Vlaamse ploeg onder leiding van Braziliaan Jaime Piazetta, werd gisteren met open armen ontvangen op de Hoge Wal.
De voorwedstrijd werd gewonnen met 2-1 (52-22, 25-21, 13-15).

Als vierde tegen de tiende in de rangschikking spelen lijkt op papier een makkelijke wedstrijd maar EEVOC coach Bart Coene had het spel van Roepovo Poperinge geanalyseerd en stelde dat de tegenstander zeker niet te onderschatten was.

Na een valse start in set een, waarin de wedstrijdbal na enkele punten de pijp aan Maarten gaf, waren we vertrokken voor een open wedstrijd waarin beide ploegen makkelijk vlotjes konden scoren. Wij namen de leiding maar konden Roepovo niet afschudden en bij 16-17 kwamen de sympathieke bezoekers een eerste keer op kop. Maar twee opeenvolgende opslagmissers deden hen de das om en onze jongens snokten de strop dodelijk toe met een solide blok en hoog aanvalswerk van Gregory Van Acker (25-22).

In set twee was het verschil groter. Bij Poperinge zakte hoofdaanvaller Jonathan Van Crieckinge compleet door het ijs met een resem aanvalsmissers. Wij lieten de kans op setwinst niet schieten en overklasten de groene mannen uit de Westhoek. Nils Van Heule, scherp als een mes, mocht de doodsteek toebrengen met een ferme haal vanop positie vier (25-17).

In de beruchte derde set verwachtten wij een sterk Poperinge maar niets was minder waar en wij konden met enkele aces en een sublieme Frederik Van Beveren als snel een riante voorsprong uitbouwen (10-4). We stoomden makkelijk door naar matchwinst en enkele jongens kregen nog speelkans. Onze ingevallen Cedric Van Acker trakteerde zijn ploeg op “een bakske” door de opslag te missen op matchbal (24-17) en de West-Vlamingen dreigden uit een verloren positie alsnog terug te keren met maar liefst vier punten op rij. Maar na een opslagmisser van Elias Decadt, gisteren zonder meer de beste aanvaller van Poperinge, mocht de scheidsrechter definitief affluiten (25-21).

Uitslag EEVOC – Roepovo Poperinge 3 – 0 (25-22, 25-17, 25-21)

Trouwe supporter opa Willy trok zijn zware wenkbauwen op bij de nul punten voor de bezoekers:
“Mir of onderd kilimeeders rè-n, veur niet, awel ge moet gij veel goesting he’n”

Over twee weken mogen we naar Lierde om Sporting Sint Jan Hemelveerdegem te bekampen.
Hemelveerdegem is met vier opeenvolgende nederlagen een beetje weggezakt in de klassering maar nooit te onderschatten, zeker thuis niet.
(Sporthal De Zandloper, Nieuwstraat 23 9570 Lierde – Voorwedstrijd om 19.00u, hoofdwedstrijd om 20.30u )

Comments are closed.

Facebook Comments