H2DC EEVOC STERKER DAN TIELT

Zaterdag 8 december 2018

H2DC EEVOC STERKER DAN TIELT

Het leek wel een reünie gisteren bij EEVOC: Nogal wat ex-EEVOC spelers en -trainers waren afgezakt naar de Hoge Wal voor de wedstrijd tegen Tievolley Tielt. Bij de bezoekers speelt ene Jonas Dierickx, EEVOC-jeugdproduct, sfeermaker en ongeëvenaarde en legendarische EEVOC-tornooipresentator. Jonas zal altijd een van ons blijven!

In de voorwedstrijd was EEVOC, ondanks minder kwaliteitsvolleybal, de betere en won met 2-1, waarmee ze hun eerste plaats in de reserven-competitie handhaven.
Voor de hoofdwedstrijd moest de thuisploeg nog steeds zijn geblesseerde opposite Grégory Van Acker missen.

In set een leek EEVOC aanvankelijk een stevige brok te zullen hebben aan een solide Tielt maar nog voor halfweg zakte de ploeg van Ivan Deman als een pudding ineen en konden wij de bezoekers, zelfs zonder tanden, opeten (25-14).

In de tweede beurt herpakte Tievolley zich en kwam zowaar 1-4 voor. Maar al snel stond het terug gelijk (5-5). Bij EEVOC moest Nils Van Heule naar de kant met een opspelende kuitspier en werd vervangen door Jelter Buzeyn. Sterke Jelter maakte zijn wederoptreden na een werkongeval en kon meteen lekker doorfrezen op de hoekpositie en ons voor het eerst op voorsprong brengen (11-10).
Maar de som van opslagmissers, rotatiefout en Tievolley aces brachten ons weer bij een dreigend veldslagverlies met oorlogscijfers 14-18. De Tieltenaars kregen hoop en hoop doet leven en de bezoekers waren wat blij dat ze op setbal kwamen (22-24). Maar de hoop bleek lelijk vals want EEVOC had duidelijk geen goesting in setverlies, ging erop en erover en kwam met een lap van opposite Michiel Pieters zelf op setbal (25-24). En dit spelletje ging nog even door: na twee aanvalsmissers kregen de bezoekers een tweede kans bij 25-26, en ook nog een derde bij 26-27. Driemaal is scheepsrecht, zegt het spreekwoord maar op de Hoge Wal maken we daar graag een uitzondering voor. Onze blauwe helden zochten de rally en bleken daarin de betere: Bij een eerste thuis-setbal was het meteen prijs (29-27).

Set drie was een raar geval. EEVOC kon op kousenvoeten een kloof slaan (15-10), (20-16) maar de zwart-witte ploeg uit West-Vlaanderen kreeg plots kleur en scoorde maar liefst zes punten op rij (20-22). Gelukkig voor EEVOC verscheen reddende engel Mathias De Mol plots uit het niets en die kwam eventjes heersen aan het net en bracht met maar liefst drie punten op rij zijn ploeg op matchbal (24-22). Hoogspringer Jasper Declerck gebood met een bonk door het midden de wedstrijd af te fluiten (25-22).

Uitslag EEVOC – Alfa Solutions Tievolley Tielt 3 – 0 (25-14, 29-27, 25-22)

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij JTV Dero Zele-Berlare met maar 1 doel: de volle buit pakken!
Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.
Sporthal De Zeven, Koevliet 1, 9240 Zele

Comments are closed.

Facebook Comments