Verslag EEVOC H2C – Jartazi Denderhoutem

Zaterdag 20 oktober 2018

verslag EEVOC H2C – Jartazi Denderhoutem

Voor zijn vijfde wedstrijd van het seizoen mocht EEVOC, dat zich met drie overwinningen en een nederlaag bovenaan in het klassement in tweede divisie genesteld heeft, het thuis opnemen tegen Jartazi Denderhoutem.

De voorwedstrijd werd gewonnen met 2-1.

EEVOC moest het in de hoofdwedstrijd stellen zonder Mathias De Mol, sterkhouder in receptie. Bij Jartazi startten opposite Brent Debruyn en receptie-hoek Thomas Van Der Borght op de bank.

Vanaf het eerste fluitsignaal gingen de scores gelijk omhoog. Jelter Buzeyn kon enkele keren lekker doorboren maar aan de overkant wist ene Joost Verhelst met zijn lange arm meermaals het blok en verdediging te verschalken. Bij 13-13 konden we, mede dankzij twee netfouten en een gemiste aanval van onze tegenstander, vijf punten uitlopen (18-13). Gecontroleerd de set uitspelen was nu de boodschap en daar hielp Denderhoutem een handje bij met twee gemiste opslagen in volle finale.
Jasper Declerck, onze meest efficiënte aanvaller in de eerste set, kwam op setbal aan opslag en klaarde de klus met een ace (25-18).

In set twee kregen we eenzelfde spelbeeld met wisselend succes aan beide kanten. De scores bleven ditmaal tot over halfweg aan elkaar plakken (16-16) maar plots bleek het toch maar “lijm van den Aldi”. Onze heren werden beren en trokken het bleke Denderhoutem als het ware in stukken vaneen met maar liefst zes punten op rij (22-16). En het kwam niet meer goed: Met een rotatiefout van de rode garde kregen we de setbal die we op indrukwekkende manier verzilverden met een killblok van Grégory Van Acker met Jasper Declerck (25-17).

In de derde set was het schuim te snel van het bier. Van 8-8 ging het in een ruk naar 15-8 met vooral Grégory Van Acker aan het kanon. Het spelbeeld werd af en toe wat slordig en Michiel Pieters maakte de kortste invalsbeurt ooit maar dat waren maar faits divers bij het machtsvertoon van onze divisieploeg. Jartazi moest zich echt forceren en liep daarbij meermaals tegen een muur, opgetrokken door Frederik Van Beveren en Jelter Buzeyn. Bij 24-17 kregen we een eerste matchbal maar de ingevallen Van Der Borght kon vanop positie vier de opslag heroveren. Een keertje maar want Grégory Van Acker achtte het welletjes geweest en maakte de match uit met een bom vanop positie twee.

Uitslag EEVOC – Jartazi Denderhoutem 3 – 0 (25-18, 25-17, 25-18)

Comments are closed.

Facebook Comments