Verslag 6e KUBB-cup en einduitslag

kubb

De 6e EEVOC KUBB-cup was een topeditie. Met grote namen waarachter heel gewone en uiterst sympathieke vrienden schuilen.

Na de tropische warmte van de voorbije dagen waren de weergoden ons goed gezind. Na een nachtje regenbuien konden we starten met lichte bewolking en tegen de middag kwam het zonnetje lekker schijnen maar de temperatuur bleef verstandig onder de 26°C. De wind was wel uitdrukkelijk aanwezig en probeerde hier en daar het spel te beïnvloeden.

Alle ingeschreven ploegen waren aanwezig waardoor we niet snel-snel ons tornooischema moesten aanpassen. Na een korte briefing konden we netjes op tijd starten met de poulewedstrijden en meteen werd duidelijk welke schitterende mentaliteit er heerst in het kubbwereldje: Geen eeuwigdurende discussies over “binnen of buiten” of al dan niet “helicopterende werpstokken” maar een ware demonstratie van Fair play. Onze zuiver recreatieve ploegen mochten spelen tegen Vlaamse, Belgische en jawel, ook Europese kampioenen en niemand die zeurde over het niveauverschil.

Na de reeksen gingen 8 ploegen door naar de kwartfinale waarin de sterkere ploegen tegen elkaar uitkwamen. De “grande finale” werd onder grote publieke belangstelling gespeeld tussen “250gr gekubbt” en “ Team Rocket”. Na een bloedstollende wedstrijd, schitterend live gecommentarieerd door onze tornooipresentator Jonas Dierickx, kon “250gr gekubbt” met Steven Pisman en Kris D’hont onze gigantische kubbtrofee meenemen naar huis. Proficiat Steven en Kris!

Hebt u nog bepaalde opmerkingen of suggesties in verband met onze organisatie? Laat ze ons gerust weten. We zullen ze discreet en kritisch behandelen.

Bedankt aan alle deelnemers en medewerkers en tot volgend jaar!

Eindrangschikking
1. 250gr gekubbt
2. Team Rocket
3. De Eilanders
4. De Gusten
5. Elk zijn bloksken
6. Rummikubb Oldies
7. De Generatiekloof
8. KUBBidorkes B
9. De Saboteurs
10. Hakuba Matata
11. Mikado
12. Prisencolinensinaincuisol
13. Tigerlifting Overijse 1
14. KUBBidorkes A
15. Ene mee uuflakke en mosterd
16. Belline Squad
17. Tigerlifting Overijse 2
18. The kings
19. De Kubberdons
20. Evelyn trakteert ons nog eentje

Comments are closed.

Facebook Comments