H2DC EEVOC VERLIEST TEGEN HEMELVEERDEGEM

Zaterdag 17 maart 2018

verslag HEMELVEERDEGEM – H2C EEVOC

Afgelopen zaterdag waren we te gast in sportcentrum De Zandloper in Lierde, waar we Hemelveerdegem, de ploeg van Kurt Verdonck, partij mochten geven. Maar wat bleek: De witten was er niet bij, wat op zich alleen al onze winstkansen enigszins verhoogde.

In de voorwedstrijd wisten we de zege weg te kapen (1-2) met aanvallend weer een sublieme Robbe Senave aan het kanon.

In de eerste set van de hoofdwedstrijd speelde de boomlange thuisspelverdeler Kas De Durpel een bepalende rol waarin hij blindelings zijn middenaanvaller Pieter-Jan Heyninck liet scoren en ons serverend pijn deed. Wij liepen heel de set een tweetal puntjes achter maar in volle finale kwamen we langszij (22-22) via een hoekpeer van onze Nils Van Heule. En het was erop en erover en ondanks een gemiste “bierbal” van diezelfde Nils konden we een tweede setbal verzilveren (23-25).

De tweede set kwamen wij goed uit de startblokken maar bij de eerste TTO was het verschil al herleid tot één schamel puntje (7-8). Vervolgens gingen we receptioneel onderuit tegen een losgeslagen Hemelveerdegem en plots stond het 17-10. Ondanks een goede dubbele wissel konden we het verschil nooit meer goedmaken (25-17).

In de derde set mocht Michiel Pieters bij EEVOC starten op de opposite positie en werd zonder verpinken de beste aanvaller in onze rangen. Beetje bij beetje werden wij de betere en op ons kousenvoeten kropen we weg (10-14). Maar de zwarte brigade van Kris Evens trok in één ruk de rits weer dicht (15-14) en zette ons weer op achtervolgen. Robbe Senave mocht invallen en scoorde direct een mooie aanval. Maar we misten na 18-17 ook 3 opslagen en betaalden daar ook de tol voor met een tweede setverlies (25-20).

In set vier leek het een dubbeltje op zijn kant te worden met veel persoonlijke fouten in beide kampen, waarmee onze kansen op een vijfsetter leken te stijgen (20-20). Maar die hoop bleek een zeepbel die te vroeg kapot sprong want Hemelveerdegem kwam op 24-21 en veroverde daarmee drie matchballen. Bij de tweede was het raak voor de thuisploeg die ons daarmee de derde nederlaag op rij toediende (25-22).

Uitslag Sporting St Jan Hemelveerdegem – EEVOC 3 – 1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-22)

Volgende week zaterdag gaan we op bezoek bij Tielt, de ploeg van “onze” Jonas Dierickx maar ook de ploeg die we in de heenronde thuis versloegen met 3-1.
Tielt staat vlak boven ons in de rangschikking met een puntje meer dan ons. Bij winst kunnen we eventueel twee plaatsen opklimmen in de algemene stand. Laten we dat met z’n allen samen eens waarmaken!

Voorwedstrijd om 19.00u, hoofdwedstrijd om 20.30u.
Stedelijke sporthal, Sportlaan 1, 8700 Tielt.

Comments are closed.

Facebook Comments