Verslag BMV – EEVOC JU19

Zaterdag 17 maart 2018

verslag BMV – EEVOC U19

Zoals altijd konden we rekenen op een grote schare enthousiaste supporters die ons de hele wedstrijd lang bleven steunen. BMV doet nog volop mee voor de titel en kwam mits een driepunter op gelijke hoogte met leider Kalken. Eevoc kende een reeks van 5 ongeslagen wedstrijden. Eevoc maakte aanspraak op setwinst in de zeer belangrijke eerste set, maar moest toch de duimen leggen. Ondanks een 12-25 setwinst in de vierde set ging de overwinning toch naar BMV, dat op het einde van elke set iets koelbloediger bleek.

Uitgebreid verslag:
Set 1
We startten goed en rustig aan de partij en het ging dan ook gelijk op. Goed, maar niet schitterend. Misschien waren we iets té rustig? Een paar mindere recepties zorgden voor een 23-20 tussenstand voor BMV. De pas na een blessure herstelde Tobit Buysse, bekend om zijn degelijke receptie, kwam Thomas Beirnaert vervangen en dat rendeerde direct. In geen tijd stonden we op gelijke hoogte. We kwamen zelfs op setbal! Een ace, dachten we.. Toch niet, oordeelde de voor het overige zeer secuur fluitende scheids. We moesten deze met 27-25 toch aan BMV laten.

Set 2
Set 2 kwamen met Bas Van Laerebeke, Arvid Leroux en Cedric Speleman enkele nieuwe jongens in de ploeg. Het spelbeeld was hetzelfde van de eerste set. Het spel van BMV is erop gericht zo weinig mogelijk fouten te maken, wij kiezen meestal vol voor de aanval. Wat resulteert in wisselvallig spel. We lieten na om onze driepuntenkloof verder uit te bouwen, met opslagmissers op het verkeerde moment. Halverwege de set nam BMV het commando over en kwamen we even niet meer in het stuk voor. 25-18

Set 3
Set 3 starten we furieus, in geen tijd stond het 2-10 in ons voordeel. We hebben al vaker een 0-2 achterstand opgehaald en dat wist iedereen maar al te goed. In deze set speelden we de titelkandidaat van het kastje naar de muur, met onder meer enkele mokerslagen van opposite Yentl Bekaert. Uitslag van deze set: 12-25 voor Eevoc.

Set 4
Doorgaan op ons elan dan maar? Helaas niet. BMV vond zijn foutloze spel terug en teerde op een zeer goed verdedigende libero. Op het einde kon BMV definitief afstand van ons nemen. 25-18 en uitslag 3-1.

En zo kwam een einde aan onze reeks van 5 ongeslagen wedstrijden. We waren niet top, maar gingen er vol voor. De hele groep heeft dit jaar een enorme progressie gemaakt en daar verandert een verliesmatch niks aan. Volgende week gaan we weer vol voor de drie punten tegen Nazareth!

Comments are closed.

Facebook Comments