H2C EEVOC ZONDER PUNTEN TEGEN VAMOS

Zaterdag 24 februari 2018

verslag Vamos – H2C EEVOC

H2C EEVOC ZONDER PUNTEN TEGEN VAMOS

Zaterdagavond stonden we in sporthal De Gavers opnieuw tegen de kampioen van vorig jaar in 1e provinciale. In de heenronde slaagde we erin om de Waaslanders zonder punten naar huis te sturen.
Bij winst zouden we opnieuw een plaatsje opschuiven in de rangschikking.
We verloren de voorwedstrijd met 2-1 (25-21, 27-25, 7-15).
Voor de hoofdwedstrijd moest Vamos beroep doen op zijn tweede spelverdeler, een kleine speler bij wie we zeker over het blok zouden moeten kunnen scoren. Wij stonden compleet.

De eerste set van de hoofdwedstrijd werd gekenmerkt door heel veel fouten in beide kampen. Op enkele mooie rally’s na werd het een opsomming van slordigheden waar Wilco Herrebout voor Vamos een punt achter zette bij 25-19.

In de tweede set konden wij, vooral door fouten van de thuisploeg een kleine voorsprong nemen en bij de eerste TTO stond het 5-8. Maar bij Vamos plooide Jonas Vereecken zich dubbel en bracht zowat op z’n eentje zijn ploeg terug in een riante uitganspositie (20-16). Ondanks een dubbele vervanging bij EEVOC, waarna we terugkwamen tot op drie punten (22-19), moesten we ook de tweede setwinst aan de thuisploeg laten (25-21).

In de derde set startten wij in een nieuwe compositie, met Arno Meiresonne aan de pas, Michiel Pieters als opposite en Cédric Van Acker in het midden. Het was de set die we moesten winnen, wilden we nog een kans maken op punten en we waren ook goed op weg om dit te realiseren. Net op het moment dat we zouden gelijk maken (19-18), kregen we echter een punt aan ons been door een vermeende toetsfout van onze libero Simon De Schepper. Nils Van Heule ging daar niet mee akkoord en Nils kennende, aardje naar zijn vaartje weet je wel, moest hij dat toch eens goed ventileren. Gevolg: een rode kaart voor “onze zwarten” en 21-18 in plaats van een mogelijke 19-19.
En dan breekt de veer hé? Met twee stevige aanvallen van respectievelijk Stef Meskens en Jonas Vereecken hadden we het spek aan ons kloten (25-20).

Uitslag Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas B – EEVOC 3 – 0 (25-19, 25-21, 25-21)

Volgende week zijn we vrij maar op zaterdag 10 maart 2018 ontvangen we Roepovo Poperinge. Poperinge staat net achter ons en is op onze hielen aan het trappen. Tijd om eens goed terug te stampen, mijn gedacht. Spreekwoordelijk hé… .
Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.

Comments are closed.

Facebook Comments