EEVOC Sportief samen sterk voor beter werk tegen Toesjee Gemengd C

Woensdag 23 februari 2018

verslag Toesjee Gemengd C – Eevoc Sportief

EEVOC Sportief samen sterk voor beter werk tegen Toesjee Gemengd C

Voor de wedstrijd gisteren tegen Toesjee Gemengd C uit en in Lovendegem, konden we bij EEVOC Sportief rekenen op maar liefst tien spelers: vier dames en zes heren. We kregen ruim de tijd om op te warmen en gewoon te worden aan de helse akoestiek in de gemeentelijke sportzaal.

We wonnen de toss, kozen voor de opslag en konden in de eerste set direct een kloof van enkele punten slaan. We pakten ongelooflijk veel in verdediging en lieten de thuisploeg de fouten maken.
Zonder ook maar een keer echt onder druk te staan pakten we de eerste set met 22-25.

In de tweede set kwamen we eerst een drietal punten achter maar raakten daarbij nooit in paniek. We werden scherper met de minuut en voor Toesjee het goed en wel besefte stonden we neus aan neus bij 7-7. Zonder twijfelen grepen we onze sympathieke tegenstander spreekwoordelijk bij de strot en dan was het een kwestie van knijpen, knijpen en blijven knijpen. Bij Lovendegem leken lucht en leden als het ware afgesneden en een ontketend EEVOC Sportief verloste hen uit hun lijden bij 14-25.

In de derde set ondergingen wij het zogenaamde “derde set syndroom”. Toesjee kreeg vleugels en wij enkel pootjes en dat is niet eerlijk wanneer kuikentjes hoog in de bomen een robbertje vechten. Eens over de rand van het nest kan je spartelen zoveel je wilt maar je valt pijlsnel en loodrecht op je bek en dat deden we dan ook (25-20).

Nadat de wedstrijd ernaast werd afgefloten kreeg onze tegenstrever in de vierde set een vijftiental extra supporters die hun vooruit stuwden met vocale aanmoedigingen. Toch slaagden wij erin om met z’n tienen nog meer decibels te produceren en een voorsprong van een vijftal punten uit te bouwen. In moneytime gingen de Lovendegemnaren meermaals in de fout waardoor ze niet echt meer een vuist konden maken en knock-out gingen bij 22-25.

Uitslag Toesjee Gemengd C – EEVOC Sportief 1 – 3 (22-25, 14-25, 25-20, 22-25)

We slaagden er toch maar in om met z’n allen de vierde in de rangschikking te overklassen, mijn gedacht. Na vijf opeenvolgende overwinning moest Toesjee tegen ons het loodje leggen. We zijn goed bezig mensen. Ik heb het gevoel dat we met z’n allen in een positieve flow zitten. We komen uit een dal en zijn omhoog aan het klimmen, stap voor stap, en vooral… samen.

Comments are closed.

Facebook Comments