D2P EEVOC TE STERK VOOR EKSAARDE

Zaterdag 17 februari 2018

verslag EEVOC Dames B – DVC Eksaarde

D2P EEVOC TE STERK VOOR EKSAARDE

Zaterdagavond speelden onze dames B tegen DVC Eksaarde en er was maar één optie willen we wat ademruimte krijgen in de strijd tegen degradatie: winnen!
De voorwedstrijd met een in extremis opgeroepen Elke De Pril als spelverdeler – dankjewel Elke! – werd gewonnen met 2-1. Deze mooie overwinning werd wel een beetje overschaduwd door een enkelblessure van onze allround speelster Gro Van De Winkel in de laatste set.

De eerste set van de hoofdwedstrijd ging gelijk op. Eksaarde staat bekend om zijn stevige service en pakte daar dan ook mee uit. Maar EEVOC liet zich niet van de wijs brengen door dit staaltje van kracht, sloop mee in het zog en kon bij de eerste TTO het commando overnemen met een middenaanval van Megan Vercruysse (8-7). Met een tussenversnelling stond het plots 24-14 en dus leken onze dames de set gemakkelijk binnen te zullen binnen halen. Maar de dames van Eksaarde zijn bijtertjes en begonnen aan een indrukwekkende remonte. EEVOC stapelde de fouten op en moest zo maar eventjes 10 punten op rij slikken en dus stond het plots warempel 24-24. Maar dan gingen de bezoekers twee keer in de fout en kon EEVOC de eerste set dus toch op zak steken (26-24).

In set twee bleven de scores aan elkaar plakken tot de tweede TTO (16-15). Bij Eksaarde was dit grotendeels te danken aan libero Larissa De Vos die het spel schitterend weet te lezen en zowat altijd en overal op de juiste plaats stond. Maar eens over halfweg konden wij een kloofje slaan en kwamen we voor het eerst op setbal bij 24-19. Nog een keer kon Eksaarde de opslag heroveren via een stevige aanval van Anita Van Den Heuvel maar bij een volgende kans sloeg diezelfde receptie-hoek speelster de bal achteraan buiten waarmee wij ook de tweede setwinst mochten laten optekenen (25-20).

De derde set brak Eksaarde onder de opslagdruk van onze Febe Cornelis. Met maar liefst dertien jumpfloats op rij, waarvan drie aces, allemaal in dezelfde receptiezone bij de tegenstrever, ontwrichtte Febe op haar eentje zowat de hele ploeg van Eksaarde (15-2). EEVOC zat in een zetel maar had toch vier setballen nodig om de derde en laatste set naar zich toe trekken (25-14).

Het was geleden van 9 november van vorig jaar geleden dat we nog eens wonnen (tegen Eksaarde nota bene), maar na negen opeenvolgende verlieswedstrijden knopen we eindelijk weer aan met een schitterende overwinning. Proficiat dames!

Mag ik bij EEVOC nog een meisje in de picture zetten? Marthe De Kerpel alsjeblieft. Marthe, vijftien jaar jong, speelde een dijk van een wedstrijd op de middenpositie en slaagde er gisteren in haar onmiskenbaar atletisch vermogen perfect te combineren met timing, afstand tot bal en net en wegdraaien van het blok. Dit resulteerde in schitterend aanvalswerk! Blij voor Marthe.

Uitslag EEVOC B – DVC Eksaarde B 3 – 0 (26-24, 25-20, 25-14)

Volgende week zaterdag 24 februari 2018 spelen onze dames B op verplaatsing tegen VC Oudegem en als we ook daar de drie punten pakken springen we ook over hen in de rangschikking. De ondersteuning van supporters zal meer dan belangrijk zijn volgende week. Met z’n allen daarheen!
Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.
Sporthal Oudegem, Ouburg 63, 9200 Oudegem (Dendermonde).

Comments are closed.

Facebook Comments