H2C EEVOC PAKT TEGEN DIKSMUIDE TWEEDE ZEGE OP RIJ

Zaterdag 10 februari 2018

verslag H2DC EEVOC – VC Diksmuide

Met de wedstrijd tegen VC Diksmuide afgelopen zaterdag kregen we weer een ploeg in degradatiegevaar over de vloer. En een kat in het nauw maakt rare sprongen… .
In de voorwedstrijd verloren we met 1-2 van de bezoekers. Tegen ten achtn stonden we klaar voor de grote strijd tegen de mannen van Bachtn.

De eerste set van de hoofdwedstrijd kende een zenuwachtige start met veel schoonheidsfoutjes in beide kampen. In de tweede sethelft verging het ons beter en met enkele langere opslagreeksen trokken we toch nog een diep spoor alvorens de meet te overschrijden (25-17).

In de tweede beurt kwamen de mannen van aan “den IJzer” allesbehalve aangeslagen uit de loopgraven en dwongen ons in het verlies. De kloof werd groter en we moesten er alles aan doen om terrein terug te winnen. Beetje bij beetje kropen we dichter maar in money time schoten we onszelf in de voet met enkele opslagmissers en moesten we de witte vlag hijsen (21-25).

In de derde set mocht Cédric Van Acker Jasper Declerck aflossen in het midden en Simon De Schepper kwam voor een verdienstelijke Timo Buyck op de liberopositie postvatten. Dankzij sterk EEVOC-blokwerk kregen we in deze set lange rally’s die meestal in ons voordeel werden beslecht. Met een sterke opslagreeks van Grégory Van Acker stevenden we dan ook recht op deelwinst af (25-17).

De vierde set startte aanvankelijk met gelijke kansen maar al snel bleek dat de mannen van de Westhoek zich moesten weren om hun broek op te houden. EEVOC chargeerde en zijn manschappen domineerden met efficiënt aanvalswerk. De vierde set werd aldus ook de laatste set, die we verdiend en met groot verschil konden winnen en daarmee ook de drie punten binnenrijven (25-14).

Uitslag EEVOC – VT Diksmuide 3 – 1 (25-17, 21-25, 25-17, 25-14)

Met deze tweede overwinning op rij zijn we helemaal klaar om binnen twee weken, op zaterdag 24 februari, naar sporthal De Gavers in Sint-Gillis-Waas te trekken om Vamos partij te geven, de vijfde in de rangschikking. In de heenronde gaven we de Waaslanders een pandoering van jewelste. “Zij maor zeeker da se daor schrik emmen dat et weer van her zal zijn!”
Adres De Gavers:Kardinaal J.Cardijnstraat 1, 9170 Sint-Gillis-Waas
Voorwedstrijd om 19.00u , hoofdwedstrijd om 20.30u.

Comments are closed.

Facebook Comments