H2C EEVOC VERSLAAT VC LOPPEM EN PAKT DAARMEE EERSTE ZEGE IN TWEE MAANDEN

Zaterdag 3 februari 2018

verslag VC Loppem – H2DC EEVOC

H2C EEVOC VERSLAAT VC LOPPEM EN PAKT DAARMEE EERSTE ZEGE IN TWEE MAANDEN

Zaterdagavond mochten we in Sporthal De Strooien Hane VC Loppem partij geven. Loppem verkeert in de degradatiezone en zou er dus alles aan doen om punten te sprokkelen. Maar ook wij hebben punten nodig om in de buik van het peloton te blijven. Maar wat EEVOC vooral nodig heeft is, na vijf opeenvolgende nederlagen, eindelijk nog eens een overwinning als mentale boost.

De voorwedstrijd was de thuisploeg de betere en won dan ook verdiend met 2-1.

Voor de hoofdwedstrijd konden we geen beroep doen op onze libero Simon De Schepper en spelverdeler Arno Meiresonne. Bij Loppem nam hoofdaanvaller Robin Jongbloet de spelverdeling voor zijn rekening om de vaste setter te vervangen.

De eerste set was er een van slordige makelij. De stand ging gelijk op tot 20-20 maar dan stapelde de thuisploeg de persoonlijke fouten op en met een netfout kregen we het setpunt in de schoot geworpen (21-25).

In de tweede set kwam Loppem aan de eerste technische time out met voorsprong binnen (8-5). Kersverse papa Mathias De Mol kwam in de plaats van receptie-hoek Nils Van Heule bij wie het licht stilaan uit ging na een quasi slapeloze nacht. Toch stond het bij de tweede technische time out 16-9 in ons nadeel. Het werd hard werken in een poging de kloof te dichten maar het harken bracht ons niet dichter dan op twee punten van de thuisploeg (23-21) en Loppem kon de eerste setbal benutten (25-21).

In set drie ging het gelijk op tot de eerste technische time out bij 16-15. Grappige anekdote was dat de thuisploeg een gele kaart kreeg voor spelvertraging omdat een van zijn spelers luttele seconden te laat terugkwam na een “gevraagde en toegestane” plaspauze. Na dit voorval moesten wij terrein prijsgeven en na een opstellingsfout in ons nadeel, waarbij Jasper Beelaert te vroeg zou zijn vertrokken, stonden we vier punten in het krijt (20-16). Hoog tijd voor Jasper Declerck om het gas eens open te draaien en door het midden enkele punten bijeen te wafelen. Met een ononderbroken reeks van zeven opeenvolgende punten namen we voorgoed het commando over en opposite Grégory Van Acker mocht het afmaken vanop positie twee (22-25).

Set vier moest voor EEVOC de laatste set worden, wilden we de volle drie punten pakken, maar dat werd het niet. Omdat twee spelers elkaar iets te diep in de ogen keken, volgden er opnieuw twee (overbodige) kaarten. Voor de thuisploeg betekende dit rood en dus een extra punt voor ons. Gelukkig zonder erg voor de West-Vlamingen want de voorsprong was toen al zo groot dat dit geen enkele invloed had op het verdere verloop van de wedstrijd. De sterke Loppemse ad interim setter Robin Jongbloet verschalkte meermaals ons blok met zijn snelle passen. Met een sterke Jonas De Dobbelaere aan het kanon nam onze tegenstrever deze set voor zijn rekening en kregen we een vijfde en beslissende set.

De belle zou dus beslissen wie de meeste punten zou krijgen. Loppem nam een valse start met twee opeenvolgende opslagmissers. Wij daarentegen trokken stevig van leer en draaiden bij 3-8. Die voorsprong gaven we niet meer uit handen en na een laatste kleine stuiptrekking van de tegenstrever maakte Loppem het zelf uit door de bal buiten te slaan (10-15).

Hoewel we deze zege niet kregen voor een pan eieren, mochten we twee maanden na onze laatste overwinning eindelijk nog eens juichen. Loppem pakt een puntje maar zakt, na een 3-1 overwinning van concurrent Diksmuide, terug naar de laatste plaats. Maar Loppem is klaar voor de degradatiestrijd en we wensen hen daarbij alle succes toe. Tot volgend jaar mannen!

Uitslag VC Loppem – EEVOC 2 – 3 (21-25, 25-21, 22-25, 25-16, 10-15)

Volgende week zaterdag mag Diksmuide naar de Hoge Wal komen. We zullen hen met open armen ontvangen en hopelijk zonder punten naar huis sturen.
Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.

Comments are closed.

Facebook Comments