Meisjes Miniemen A: Vamos – Eevoc: 1 – 3

Zaterdag 20 januari 2018

verslag Meisjes miniemen A: VAMOS – EEVOC

Meisjes Miniemen A: Vamos – Eevoc: 1 – 3

Na de vlekkeloze heenronde, waarbij in de regionale reeks alle matchen werden gewonnen, mochten onze miniempjes het nu in de provinciale reeks proberen. Op training werd ook al duchtig de nieuwe opstelling met de inlopende passeur geoefend, en op vraag van de meiden zelf werd er direct mee gestart tijdens de uitwedstrijd bij Vamos. De verwachtingen waren dus niet hoog gespannen.

De chaos die de introductie van een nieuw systeem steeds met zich meebrengt, blijkt mee te vallen en set 1 wordt zowaar gewonnen (25/23). Ondermeer nieuweling Pilar Hebberecht heeft duidelijk stappen gezet, waardoor het team in de breedte sterker is geworden. De meiden stomen lekkere ‘swag’ door en winnen ook de tweede set (25/18).

In de derde set komt wat verval en de kopjes gaan naar beneden: Onze ladies moeten duidelijk nog leren omgaan met wat meer tegenstand en de achterstand die dat kan opleveren. De derde set gaat verloren (25/22) en als Anouk Willems omwille van familiale verplichting de lawaaitempel moet verlaten, zien we de bui al hangen. De lichaamstaal verraadt onzekerheid en de zin om bijna op te geven, maar vader en dochter-coach houden de schwung erin waardoor naar het einde van de set toe de kleine achterstand wordt dichtgefietst. Nadat die vanaf de derde set volledig was wegvallen, slaat op 21/20 de service-motor van Frances Roegiers weer aan en ze levert drie kanonskogels af die rechtstreeks leiden naar matchbal. Eén fluitsignaal later is de eerste rondedans een feit (25/20). Zeven prachtige exemplaren, Lotje doet prachtig mee als mascotte, glijden plat op hun buik onder de tribunes door tot wanneer alleen de atletische benen nog zichtbaar zijn. Een zeer goede start na een spannende match: Coach Rebecca Schollaert denkt reeds grijze haren te hebben nog voor ze zelf ooit aan kinderen toe is. Vader Jochen ziet het verband niet …

Volgende wedstrijd: 27 januari 2018 EEVOC – VDK Gent om 16u

Comments are closed.

Facebook Comments