H2D LEIDER KNACK ROESELARE ONTSNAPT NIPT UIT WURGGREEP EEVOC

Zaterdag 20 januari 2018

verslag Knack Roeselare – EEVOC

H2D LEIDER KNACK ROESELARE ONTSNAPT NIPT UIT WURGGREEP EEVOC

Zaterdagnamiddag stonden we in sportcomplex Schiervelde tegenover de leider in de reeks: Knack Roeselare B. “De Knack” won de laatste negen wedstrijden en is dé titelkandidaat bij uitstek. Maar de jonge West-Vlamingen waren er niet gerust in tegen EEVOC. Terecht ook, want wij klopten hen in de heenronde met 3-2.

In de voorwedstrijd won Roeselare met 3-0 (25-21, 25-21, 15-12). Bij EEVOC speelde Mathias De Mol een opvallend sterke partij, quasi foutloos, zowel in aanval als receptie.

In de eerste set van de hoofdwedstrijd startten wij beresterk. Roeselare ging meermaals in de fout en na een lange opslagreeks van Jasper Beelaert bereikten we de tweede technische time out bij 9-16. De thuisploeg deed er alles aan om bij te benen en met twee aces van hardmepper Antoine Cornil werd het 16-19, maar de Roeselaarse Ronaldo maakte ook heel wat fouten en kon qua efficiëntie net niet tippen aan onze Jelter Buzeyn, die aanvallend niet af te stoppen was. Roeselare verzilverde voor ons de setbal met een opslagmisser (21-25).

In set twee kon de leider zich goed herpakken. Vanaf stand 8-8 werd het verschil groter en kon “Toine” wel zijn stempel drukken met snoeiharde aanvallen en maar liefst negen rechtstreekse punten. EEVOC ging meermaals in de fout en moest de tweede set dan ook met groot verschil aan Knack laten (25-15).

De derde beurt was dan weer een evenwichtige partij waarin we meegingen tot 20-18 en Roeselare voor het eerst op setbal kwam bij 24-19. Vier keer konden we die neutraliseren maar dan was het over (25-22).

In de vierde set moesten we ons herpakken na de eerste technische time out bij 8-3 en dat deden we ook. Nils Van Heule, onze vleesgeworden brok adrenaline, stoomde heerlijk door en sloeg alles keihard raak. Bij 17-17 stonden we naast de leider en het werd 24-23, 24-24. Roeselare trilde op z’n benen en coach Dirk Courtens zag een vijfde set als een donkere wolk boven zijn ploeg hangen. Maar bij de tweede matchbal kon de thuisploeg zich toch loswrikken uit de wurggreep van EEVOC en de drie punten pakken (27-25).

In deze wedstrijd werd net iets harder geslagen, iets hoger geblokt en waren de sprongopslagen harder dan in de voorbije wedstrijden. En de libero’s hadden heel veel werk. We bleven overeind in deze stevige wedstrijd, mede dankzij het hoge scoringspercentage van onze hoekaanvallers, want onze middenmannen werden (te) weinig gesolliciteerd waardoor ze aanvallend nooit in de wedstrijd konden komen. Maar blokkerend waren ze we wel nadrukkelijk aanwezig. Respect voor heel de ploeg, ook voor de invallers die altijd paraat bleven en samen met de drie aanwezige supporters instonden voor de vocale ondersteuning.

Uitslag Knack Roeselare B – EEVOC 3 – 1 (21-25, 25-15, 25-22, 27-25)

Volgende week zaterdag 27 januari 2018 ontvangen we Kruikenburg Ternat, dat momenteel op de tweede plaats prijkt in de rangschikking. Nog een topper dus! De honger naar winst is heel groot en met onze vechtlust kunnen we elke tegenstander aan. We rekenen op een massa supporters!
Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.

Comments are closed.

Facebook Comments