Jongens U19 winnen thriller tegen BMV!

Groepsfoto jongens U19Zaterdag 13 januari namen de jongens U19 onder leiding van coach Frederik het op tegen BMV in een rechtstreeks duel om de voorlopige vierde plek. BMV kon slechts rekenen op 6 spelers, maar ook onze kern was gehavend: Jorik was pas hersteld van een polsbreuk, Arvid trainde nog maar een week na een knieblessure, Cedric heeft een hersenschudding en ook Yentl en Tobit hadden last van enkele kwaaltjes… De heenmatch werd 3-0 voor BMV, maar de voorbije twee wedstrijden (tegen Belsele en VDK) werden door Eevoc gewonnen en dus startten we toch met veel vertrouwen aan de wedstrijd!

De eerste set verliep evenwichtig tot BMV halverwege een kloofje kon slaan. Wij lieten iets teveel aanvallende missers optekenen waardoor BMV niet eens sterk hoefde te spelen om een kloof te slaan. Toch werd het nog spannend, we kwamen terug tot 24-24, maar moesten toch de duimen leggen.

Enkele wissels in de tweede set brachten geen beterschap, de missers bleven zich opstapelen en we leidden onze tegenstanders in een zetel naar een 0-2 voorsprong.

Opnieuw het team door elkaar gooien dan maar, en dat loonde! Onder impuls van een enthousiast publiek en de nodige trommels en toeters kantelde de wedstrijd in ons voordeel. De aanvallende missers werden beperkt en het lukte ons steeds meer om hen onder druk te zetten met onze service. De derde set werd gewonnen met 25-19.

In de vierde set gingen we op ons elan verder. Er stonden twee teams tegenover elkaar die sterk verdedigden, maar wij toonden iets meer aanvallende power. Na alweer een stevig blok werd ook set 4 vlot binnengehaald.

De vijfde set begon dramatisch, in een mum van tijd keken we tegen een 8-2 achterstand aan. Met veel vechtlust kwamen we even snel weer langszij. Meer zelfs, met enkele sterke opslagen kwamen we zelfs op een eerste matchbal! Wat volgde was een echte thriller: 14-14, 15-14, 15-15, 15-16, 16-16… uiteindelijk werd de match beslist met twee aanvallende winners.

3 overwinningen op rij en een voorlopige vierde plaats zijn het resultaat! Veel inzet op training en een goeie mentaliteit tijdens de wedstrijd worden eindelijk beloond. Way to go, guys!

Comments are closed.

Facebook Comments