H2DC EEVOC op haar van vijfsetter tegen titelkandidaat Kortrijk

Zaterdag 13 januari 2018

verslag H2DC EEVOC – VTK Kortrijk

In onze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar mochten we zaterdagavond VTK Kortrijk verwelkomen.
Iedereen had er duidelijk zin in.

De voorwedstrijd werd gewonnen door de bezoekers met 1-2.

In set een van de hoofdwedstrijd kenden we een moeilijke start tegen een solide Kortrijk, dat met snel volleybal de maat nam van ons en de eerste set met duidelijke cijfers op zijn naam kon schrijven (18-25).
Maar in de tweede set trokken wij stevig van leer en bij 7-7 snokten we door naar 17-10. VTK herpakte zich maar kon de puntenkloof niet verkleinen (25-18).

In set drie kon onze sterke middenman Jasper Declerck met een schitterende bonk het eerste punt scoren. Het beloofde een spannende set te worden maar bij 8-8 stokte de EEVOC motor plots. De West-Vlamingen kregen vleugels en voor we het wisten stond het 11-18 in ons nadeel. EEVOC-coach Luc Verkimpe wisselde binnen enkele punten een halve ploeg en dat vers bloed loonde: we kwamen terug tot op drie punten (17-20), maar dat was niet genoeg en de Kortrijkzanen konden afmaken bij de twee setbal (21-25).

In de vierde set gingen de bezoekers furieus van start en een eerste EEVOC time out drong zicht op bij 1-5. Bij de eerste TTO stond het 3-8 waarna onze jongens begonnen aan een bloedstollende achtervolging. Punt voor punt konden we terugkomen en met een schitterende hoekaanval van Mathias De Mol stonden we terug neus aan neus (13-13). De scores gingen gelijk omhoog, de spanning steeg en bij 21-20 leek een vijfsetter in de maak. Maar twee foutjes in money time deden ons de das om en de ploeg van Mieke Moyaert kon met de drie punten naar huis.

Uitslag EEVOC – KVK kortrijk 1 – 3 (18-25, 25-18, 21-25, 22-25)

Volgende week zaterdagnamiddag gaan we op bezoek bij de leider: Knack Roeselare B. Roeselare verloor slechts twee keer in de heenronde… waarvan eentje tegen ons.
Adres: sporthal Schiervelde, Diksmuidsesteenweg 396, 8800 Roeselare.
Voorwedstrijd om 14.00u, hoofdwedstrijd om 15.30u.

Comments are closed.

Facebook Comments