Jongens U15 eervol uit de beker

JU15 Bekerploeg 17-18

Zaterdag 6 januari speelden onze jongens U15, na winst tegen VC Aalter in de vorige ronde, de kwartfinale van de beker tegen Belvoc Belsele. Bij Belvoc traden enkele spelers aan die ook al met de jongens U19 meespelen, we wisten dus dat we voor een moeilijke opdracht stonden. We tellen dit jaar een mooi aantal spelers U15, wat de doorstroming in onze club alleen maar ten goede komt. De keerzijde van de medaille is dat er keuzes moeten worden gemaakt over wie je selecteert voor de bekermatch en wie zijn tijd zeker nog zal komen! Mats viel de week voordien uit met een enkelblessure, we wensen hem een spoedig herstel.

Voor Eevoc traden aan: Cédric De Vos, Bas Van Kerckhove, Giel Van Laerebeke, Toon Waegenaer, Jasper Goole, Mattias Bryce Vercruysse, Bavo Lapeere, Siebe Cornelis (onze ‘U19’) en Yente Pauwels. Het team werd gecoacht door Francis en Frederik.

Set 1 starten we sterk met enkele scorende opslagen van Jasper en misschien wel het eerste killblock uit de prille carrière van Siebe Cornelis! Bas zocht en vond regelmatig de hoeken van het veld en we gingen goed mee tot aan de 10 punten, maar kregen dan een lange opslagreeks tegen die ons op grote achterstand bracht. Toch gingen de kopjes nog niet naar beneden en bleven we knokken voor elke bal! Bavo kwam Bas vervangen om het blok te versterken en we pakten geregeld zelf uit met een knappe aanval, maar we kwamen uiteindelijk niet dichter dan 17-25.

In set 2 konden we iets langer aanklampen maar halfweg moesten we toch de rol lossen ondanks dat Cédric en Mattias Bryce goed standhielden in receptie. Soms zijn we als team iets te braaf/stil en mogen we meer geloof in ons eigen kunnen tonen! Af en toe lieten we dan ook door een communicatiefout een steekje vallen en dat betaal je cash tegen een aanvalskrachtige tegenstander. Onder meer door enkele knappe opslagen van Yente kwamen we nog wat dichter tot 19-25.

In set 3 bleek de veer aanvankelijk toch wat gebroken. Dat merk je snel bij de communicatie in receptie. Toch lukten we nog enkele mooie aanvallen van onder andere Giel en Toon. Deze laatste zette zelfs het U19-blok voor schut door gewoon over deze twee torens de bal binnen te smashen! Het werd uiteindelijk een stevige 13-25 in de laatste set van onze bekercompetitie.

0-3 is een terechte uitslag. We verloren van een sterkere tegenstander en dat is geen schande. Voor onze jongens was het een leerrijke ervaring!

Comments are closed.

Facebook Comments