H2DC EEVOC laat punten liggen tegen Denderhoutem

Zaterdag 16 december 2017

verslag H2DC EEVOC – Jartazi Denderhoutem

In de laatste wedstrijd van de heenronden mochten we Jartazi Denderhoutem ontvangen, een ploeg die zijn laatste vijf wedstrijden verloor en dus onderaan geklasseerd staat. Maar ook een taaie ploeg die al vijf keer een vijfsetter speelde.
In de voorwedstrijd konden wij alweer winnen met 2-1.

Voor de hoofdwedstrijd stonden ook twee spelers tegenover elkaar die binnenkort papa worden: Mathias De Mol bij EEVOC en Joost Verhelst bij Jartazi Denderhoutem. Bij Joost was de bevalling voor een dag na de wedstrijd uitgerekend! Voor de nummer 11 van de bezoekers was het dus dubbel spannend.

Onze Jasper Declerck opende de debatten met een indrukwekkende aanval door het midden (1-0). De eerste set ging gelijk op maar iets over de helft konden wij met enkele sterke bloks een kloofje slaan (18-15). De bezoekers konden terugkomen (21-21) en kwamen, met een sterke Brent De Bruyn aan het kanon, als eerste op setbal (23-24). Nog eenmaal kwamen we gelijk (24-24) maar bij een volgende setbal stonden wij in opstellingsfout en kregen de bezoekers het setpunt cadeau (24-26).

In set twee ging de foutenlast bij onze tegenstander omhoog en bij de tweede TTO stonden we 16-11 voor. Jartazi vocht voor wat het waard was maar EEVOC plooide niet en alweer onze Jasper Declerck kon de bezoekers uit hun leiden verlossen (25-19).

In de derde set bleven de scores tot halfweg aan elkaar plakken, maar dan moesten wij de rol lossen (17-23). Een dubbele wissel, waarbij Cédric Van Acker en Robbe Senave op het terrein kwamen, bleek een goede zet en het tij leek te keren. Met sterk blokwerk van Cédric Van Acker en Frederik Van Beveren kwamen we terug tot 23-24. Maar bij Denderhouten mistte sterke Brent niet en de set was afgelopen (23-25).

De vierde set moest dus gewonnen worden, wilden we nog een belle spelen. En ook in deze set was het spannend tot op het einde (22-22). Maar de bezoekers namen de laatste punten voor hun rekening en pakten de volle buit (22-25).

Uitslag EEVOC – Jartazi Denderhoutem 1 – 3 (24-26, 25-19, 23-25, 22-25)

We halen de winterstop met 16 op 33 punten, wat ons precies in het midden van de algemene rangschikking brengt. Het kon misschien beter, maar het kon ook veel slechter hoor mannen. De supporters blijven alvast in jullie geloven.

Geniet van de feestdagen!

Onze volgende wedstrijd is op zaterdag 13 januari, thuis tegen Volley Team Kortrijk, een van de titelkandidaten. Voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u.

Comments are closed.

Facebook Comments