H2DC EEVOC STERKER DAN TIELT

Zaterdag 2 december 2017

verslag EEVOC H2DC – Alfa Solutions Tievolley Tielt

Afgelopen zaterdag mochten we op de Hoge Wal Tievolley Tielt ontvangen, de ploeg waar “onze Jonas Dierickx” enkele jaren geleden naartoe trok om zijn honger naar divisievolleybal te stillen.

In de voorwedstrijd konden de Tieltenaars winnen met 1-2. In de laatste, de korte set, die wij wonnen, was onze kleinste speler weer de grote man. Robbe Senave demonstreerde in aanval en vanop de opslaglijn.

In de hoofdwedstrijd konden we de eerste set winnen maar het volleybal was niet van het beste. Receptie en verdediging kwamen net niet goed genoeg waardoor we onze middenaanvallers niet in stelling konden brengen. De punten kwamen dan ook voornamelijk van onze hoekaanvallers die veelal het blok konden gebruiken maar vooral ook door fouten van onze tegenstrever (25-19).

Set twee leek een kopie te worden van de eerste, ware het niet dat op stand 18-13 plots ene Frederik Van Beveren kon aangespeeld worden door het midden. Fre deelde maar liefst vijf Sinterklaaskoeken uit aan de spelertjes van Tielt waardoor het ineens 22-13 stond. Onze andere middenman Jasper Declerck speelde op setbal de zwarte piet en stak heel Tievolley in zijn zak met een slimme dropbal (25-19).

Omdat er in Tielt dit jaar geen stoute kinderen zijn, gaven we de derde set cadeau aan de ploeg van Wouter Laroy. En omdat we in een goede bui waren mocht Jonas Dierickx het setpunt scoren voor de bezoekers (11-25).

De vierde set ging zo gelijk op dat een vijfsetter niet onmogelijk leek (20-20). Maar zover kwam het niet. Met een stevig tweemansblok van Jasper en Jasper kregen we twee matchballen (24-21). Bij de tweede kon alweer sterke Jasper Declerck het finale punt scoren door het midden (25-22).

Met deze vijfde overwinning hebben we een 5/10 op ons rapport. Daar kunt ge al mee naar huis komen hé?

Uitslag EEVOC – Alfa Solutions Tievolley Tielt 3 – 1 (25-19, 25-19, 11-25, 25-22)

Volgende week zaterdag 9 december 2017 spelen we onze volgende wedstrijd op verplaatsing tegen Ruddervoorde, deelgemeente van Oostkamp.
Ruddervoorde verloor zijn laatste drie wedstrijden. Wie heeft zin in een spelletje “Vier op een rij”?

Alle supporters zijn welkom in Sportcentrum Ridefort, Sportstraat 2 8020 Ruddervoorde. Voorwedstrijd om 18.00u, hoofdwedstrijd om 19.30u.

Comments are closed.

Facebook Comments