DAMES B PAKKEN SET TEGEN NIEUWE LEIDER SNUFFEL GREMBERGEN

Zondag 26 november 2017

verslag Snuffel Grembergen – EEVOC Dames B

Zondagavond mochten onze dames B het opnemen tegen Snuffel Grembergen, een van de titelkandidaten in de reeks dames 2e provinciale A. Coach Gilbert Verkimpe had andere prioriteiten en liet zich vervangen door zijn sympathieke assistent-coach Jochen Schollaert.

De reservenwedstrijd verloren we met 2-1. In de eerste set zagen we een opvallende Megan Vercruysse die, door afwezigheid van Gro en Elke, de rol van spelverdeler op zich nam. En Megan vervulde die rol met glans, liep de juiste lijnen en verdeelde slim. Toch werden we weggespeeld (25-9). In set twee konden we na een bikkelharde strijd verdiend de winst pakken (25-27). Maar in de beslissende korte set moet iemand de stekker uit het stopcontact getrokken hebben. Na een goeie tien minuten was de bolwassing afgelopen (15-4).

Voor de hoofdwedstrijd kon ik hier en daar opvangen dat enkele EEVOC-dames zich niet zo goed voelden. Maar dat was er geenszins aan te zien: In de openingsset verrasten onze meiden de thuisploeg met stevig opslagwerk en fris volleybal en speelden in geen tijd een voorsprong van tien punten bij elkaar. Wat de ploeg van trainer Patrick Tack ook probeerde, EEVOC haalde zonder schroom de eerste setwinst binnen (17-25).

In de tweede set viel bij ons, net als bij de reserven, de stroom volledig weg. Grembergen kwam onder stoom, ontwikkelde een enorme opslagdruk en ook aanvallend kregen we les. Snuffel scoorde zomaar eventjes veertien punten op rij en aan de eerste TTO stond het 16-2. Op de noodbatterij speelden we geslagen de set uit (25-9).

De derde set konden we van 7-2 terugkomen naar 7-7. Maar bij de thuisploeg kwamen receptie en pas perfect en konden de sterke aanvallers hun klasse etaleren. Opnieuw kwamen we zeven punten achter (20-13) en de blauwe ploeg maakte het in één ruk uit (25-13).

Set vier begon goed met enkele EEVOC-aces en dankzij enkele persoonlijke foutjes van onze tegenstrever konden we gelijke tred houden tot 6-6. Maar opnieuw moesten we negen punten op rij toestaan op een zoveelste moordende opslagreeks van de Grembergse nummer vier, Evelien Van Uytvange. Met pijn in het hart moesten we opnieuw onze meerdere herkennen in de thuisploeg, die ons ook in deze set volledig naar huis speelde (25-13) en dankzij deze 3-1 overwinning de enige leider wordt met 1 punt meer en 1 wedstrijd minder gespeeld dan de eerste achtervolgers.

Iedereen had Jochen graag een stunt en dus punten gegund, maar het heeft niet mogen zijn. Maar laten we ons vooral die eerste set herinneren.

Uitslag Snuffel Grembergen – EEVOC B 3 – 1 (17-25, 25-9, 25-13, 25-13)

Volgende week zaterdag 2 december spelen de dames B hun volgende wedstrijd op verplaatsing tegen JTV Dero Zele-Berlare, weer een klepper van formaat.
Voorwedstrijd om 14.30u, hoofdwedstrijd om 16.00u.
Place to be: Dorp 37D, 9290 Berlare.
We duimen voor jullie!

Comments are closed.

Facebook Comments