H2DC EEVOC NET NIET GOED GENOEG TEGEN HEMELVEERDEGEM

Zaterdag 18 november 2017

verslag EEVOC H2DC – Sporting St Jan Hemelveerdegem

Afgelopen zaterdag stonden we tegenover Sporting Sint Jan Hemelveerdegem, een ploeg die barst van ervaring en gestalte. Wij waren weer met 16 man, waardoor coach Luc Verkimpe weer twee man buiten de selectie moest laten.
Onze reserven speelden een berenmatch en wonnen dan ook verdiend met 3-0, wat hen naar een vierde stek brengt in hun algemeen klassement.

In de hoofdwedstrijd werd direct explosief volleybal gebracht door beide ploegen. Het grootste gevaar kwam van de kleinste aanvaller van de bezoekers: de genaamde Kurt Verdonck, de kleinste en jongste maar waarschijnlijk ook de hevigste van de ons aller bekende vier volleybalbroers, imponeerde aan het net met snoeihard en onhoudbaar aanvalswerk. De witte linksepoot demonstreerde, maar onze jongens toonden zich van hun beste kant, kwamen 11-17 achter maar vochten zich terug, maakten vier setballen van de bezoekers ongedaan en kwamen zelf ook drie keer op setbal bij 28-27, 29-28 en 30-29. Maar de zwarte brigade gaf zich ook niet gewonnen en bij een vijfde kans konden ze, na meer dan een half uur volleybalspanning, met een middenblok de setbal verzilveren (30-32).

Ook in de tweede set gingen we voluit voor winst. Iets over halfweg stond het 16-17, maar in volle finale bleek Hemelveerdegem weer net iets meer punten te kunnen scoren en de bezoekers pakten dan ook verdiend de tweede deelwinst (21-25).

En ook in de derde herneming waren we verre van kansloos en stonden we gelijk op 17-17. Maar enkele persoonlijk foutjes nekten ons. Een mentaal sterk Hemelveerdegem kon even later vier punten op rij scoren en kwam op matchbal bij 18-24. Nog eenmaal konden we afweren maar bij de volgende setbal was het “game over”.

Voor het eerst dit seizoen verliezen we twee keer op rij en dat smaakt zuur. Maar laten we niet vergeten dat dit slechts de derde op acht wedstrijden is waarin we puntenloos blijven.

Uitslag EEVOC – Sporting St Jan Hemelveerdegem 0 – 3 (30-32, 21-25, 19-25)

Volgende week zijn we vrij, maar op zaterdag 2 december 2018 spelen we onze volgende wedstrijd thuis tegen Tielt, de ploeg van ex-EEVOC speler Jonas Dierickx.
Dat ze hun kieten maar al insmeren! (Hoge Wal, voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u).

Comments are closed.

Facebook Comments