DAMES B PAKKEN VOLLE BUIT OP EKSAARDE

Zondag 19 november 2017

verslag DVC Eksaarde – EEVOC Dames B

Zondagavond stond in de reeks dames tweede provinciale A de wedstrijd DVC Eksaarde – EEVOC B op het programma. Coaches Daniel De Schepper van Eksaarde en Gilbert Verkimpe van EEVOC kennen elkaar al jaren en beseften het belang van deze wedstrijd tussen de nummer acht en negen in de algemene rangschikking. Het was beeeerrrrrekoud in de sporthal op de Dam en beide coaches liepen dan ook als dusdanig te ijsberen langs de zijlijn.
Gelukkig was de huis dj aanwezig met stevige muziek tijdens de opwarming en time outs. Bovendien hadden de EEVOC supporters met een fantastische Joël Schollaert de ideale sfeermaker in de tribune. Ambiance verzekerd!

Wij konden de reservenwedstrijd winnen met 1-2.

Ondanks de verkleumde vingers startten onze dames in de eerste set van de hoofdwedstrijd overtuigend goed. In deze spannende set waarin we enkele keren haasje over speelden met de thuisploeg, konden we naar het einde toe een kloofje slaan en afmaken bij 22-25.

In set twee kwam thuis receptie-hoek speelster Larissa De Vos eventjes volleyballes geven. Zowel vanop de servicelijn als vanop positie vier zette ze de set naar haar hand en kon veelvuldig punten scoren. De thuisploeg haalde dan ook verdiend de tweede deelwinst binnen (25-19).

Set drie was een dubbeltje op zijn kant: beide ploegen pakten uit met krachtig volleybal en er werd heerlijk hard gesmasht. Vraag het maar aan onze lieve middenspeelster Annelie Steel die bij een wafel van voornoemde thuisspeelster Larissa de bal staalhard in het aangezicht kreeg. Die mep was zo hard dat ik “Mikasa” in spiegelschrift op haar wang meende te herkennen. Maar Annelie kwam terug en scoorde meteen. Misschien heeft die extra blessuretijd er misschien wel mee voor gezorgd dat onze dames ook de derde set konden binnenrijven (20-25).

In de vierde set, waarin we aanvankelijk vlotjes vijf punten uitliepen, kwamen de rode duiveltjes van DVC Eksaarde nog sterk opzetten (21-23). Maar het werd 21-24 en Rebecca Schollaert kon vanuit een onmogelijke positie op onorthodoxe wijze het winnende punt scoren.

Proficiat dames!

Uitslag DVC Eksaarde B – EEVOC B 1 – 3 (22-25, 25-19, 20-25, 21-25)

Volgende week, zondag 26 november 2018 moeten onze dames, dus weer op zondag, aan de bak, dit keer tegen Snuffel Grembergen, dat momenteel op de tweede plaats staat met twee wedstrijden minder gespeeld. Stunt maar eens dames!
Voorwedstrijd om 16.30u, hoofdwedstrijd om 18.00u. Adres sporthal: Rootjesweg 76, 9200 Grembergen.

Comments are closed.

Facebook Comments