H2DC EEVOC kan het net niet afmaken tegen Poperinge

Zaterdag 11 november 2017

verslag Roepovo Poperinge – EEVOC H2DC

In de tweede aflevering van EEVOC goes Westhoek, mochten we op wapenstilstand naar Poperinge, stad van hop en oorlogsverleden.
De voorwedstrijd werd verloren met 2-1 (22-25, 25-20, 15-12).

Voor de hoofdwedstrijd moest thuiscoach, oudere glorie Jaime Piazetta, door afwezigheid en blessures van zijn liberospelers, zelf het zwart-witte shirt aantrekken. Wij stonden compleet.

In de eerste set konden wij al snel een kleine voorsprong uitbouwen (3-6) en die ook behouden (19-25). Roepovo kwam in deze set receptioneel heel zwak voor de dag en kwam zelden tot aanvallen.

In set twee zetten wij vanaf het eerste fluitsignaal de turbo aan en konden wij de hoppeplukkers van het veld blazen (2-9), (4-15), (11-20). De thuisploeg moest zich in alle bochten wringen om toch nog enkele punten te behalen, maar slaagde er niet in om op niveau te presteren. Wij domineerden en konden ook deze set binnenrijven.

De derde beurt werd er weer eentje om op het puntje van de stoel te zitten. De scores van thuisploeg en bezoekers klitten als het ware aan mekaar van begin tot einde. Wij kwamen voor het eerst op setbal, en dus ook matchbal bij 22-24. Maar een vechtend Poperinge kon afpakken. Ook de tweede en derde kans op een 0-3 zege, die we kregen bij (23-24) en (24-25) lieten we onbenut. De groen-zwarte garde uit de Westhoek kreeg ook zijn kansen (26-25), (27-26), (28-27) en bij de vierde setbal voor de thuisploeg hadden we het vlaggen (30-28).

In set vier gingen aanvankelijk de bordjes weer gelijk omhoog, maar Roepovo nam halfweg deze set het commando in handen. De recepties kwamen duidelijk beter en ook verdedigend werd heel veel gerecupereerd. De thuisaanvallers mepten plots stevig door en ook het talrijk aanwezige thuispubliek speelde nu zijn belangrijke rol als zevende man in deze ommekeer met hun vocale steun aan de thuisploeg. Jammerlijk genoeg moesten we ook echter vaststellen dat de eerste scheidsrechter zijn beslissingen ook liet beïnvloeden door de volle tribune achter zich, met een aantal late en vooral onbegrijpelijke beslissingen. Protest werd dan “vanzelfsprekend” en werd ook nog gesanctioneerd met een rode kaart. De meest opvallende figuur in deze set was dan ook het rode mannetje op de hoge stoel, maar grote uitblinker was zonder twijfel thuis-opposite Jonathan Van Crieckinge die zowat de helft van de gescoorde punten op zijn naam mocht schrijven. Hoewel de wedstrijd hier naar de knoppen ging, was Poperinge wel de verdiende winnaar van deze tumultueuze vierde set (25-20).

De belle moest dan maar beslissen hoe de punten zouden verdeeld worden. Poperinge stoomde stevig door en er werd gedraaid aan 8-4. Ook bij het wisselen van kant speelde de thuistribune zijn rol… . Na de zoveelste beschamende beslissing van de scheidsrechter en een tweede rode kaart, werd duidelijk dat wij hier niet mochten winnen. Dit doet echter niets af aan de verdienste van Roepovo Poperinge, dat zijn derde zege van het seizoen pakte (15-11)).

Uitslag Roepovo Popering – EEVOC 3 – 2 (19-25, 16-25, 30-28, 25-20, 15-11)

Volgende week, zaterdag 18 november 2017, ontvangen we thuis Sporting St Jan Hemelveerdegem (voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u).

Supporters op post!

Comments are closed.

Facebook Comments