H2DC EEVOC TE STERK VOOR VAMOS

Zaterdag 28 oktober2017

verslag H2DC EEVOC – VAMOS

Zaterdag kwam Vamos op bezoek, de kampioen van vorig jaar in eerste provinciale. Meteen ook de eerste wedstrijd tegen een Oost-Vlaamse ploeg in ons eerste jaar divisievolleybal.
Zouden we tegen de Waaslanders onze zegereeks kunnen verderzetten?
De voorwedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen met 3-0.

In de hoofdwedstrijd begon de eerste set alleszins goed met meteen een kleine bres op het scorebord en dat konden we zo houden tot op setbal. Onder het motto “ Mag het ook eens hard zijn?”, mocht spierbundel Jasper De Clerck het afmaken met een kroket door het midden (25-22).

Set twee… haaallo! Wa was dat mannen? Waren we efkes niet thuis? We kwamen zo maar eventjes 0-11 achter. Coach Luc Verkimpe werd groen en leek, net als De Hulk in de jaren tachtig, uit zijn kleren te gaan scheuren. Allee, om het kort te houden, het werd 10-25 voor Vamos in deze set.

In de derde set werd het weer thriller time. Goed begonnen, maar aan de eerste TTO toch 4-8 achter, tegen de tweede TTO 14-16, en dan tandje bij, erop en erover en als eerste aan setbal (24-19). Maar als wolven naar een kippenhok, slopen de Waaslanders weer dichterbij en kregen zelf maar liefst drie kansen om het af te maken (24-25, 25-26, 26-27). Gregory Van Acker maakte dan maar wat extra hoogte en scoorde twee opeenvolgende indrukwekkende punten (28-27). Na veel te veel EEVOC setballen (zes) ging Vamos zelf aanvallend in de fout en scoorde daarmee voor ons het setpunt (29-27).
Merci daarvoor mannen.

De vierde set kwam het killerinstinct van onze ploeg naar boven: Bij een stand van 4-4 namen we de leiding over om ze nooit meer af te geven. 8-5, 16-11, 20-13, 24-16,… . En deze keer hadden we maar één kans nodig: 25-16!
Game over en tijd voor een feestje!

Als nieuwkomer kunnen we een goed rapport voorleggen: vier overwinningen op zes wedstrijden, de laatste drie wedstrijden gewonnen, vijfde plaats in de algemene rangschikking. Chapeau heren!

Sorry scampi’s, maar op zaterdag 11 november moeten wij nog maar eens naar de westhoek om Roepovo Poperinge te bekampen. Voorwedstrijd 19.00u, hoofdwedstrijd om 20.30u.
Stedelijke Sporthal Poperinge, Oudedomseweg 3, 8970 Poperinge.
Wij zullen jullie zondag komen opeten… .

Uitslag EEVOC – Vamos Stekene-Sint- Gillis-Waas B 3 – 1 (25-22, 10-25, 29-27, 25-16)

Comments are closed.

Facebook Comments