Verslag H2DC VT Diksmuide – EEVOC

Zaterdag 21 oktober2017

verslag H2DC VT Diksmuide – EEVOC

Zaterdag moesten we naar Diksmuide zonder onze sterkhouder Jelter Buzeyn, die sukkelt met een heupblessure.
VT Diksmuide moesten het zien te redden zonder zijn vaste opposite.

In de voorwedstrijd, die we wonnen met 0-3 (20-25, 24-26, 8-15) was rustige Michiel Pieters de grote geweldenaar met stevig aanvalswerk.

Voor de hoofdwedstrijd kon de thuisploeg slechts op acht spelers beroep doen, maar dat was er niet direct aan te zien. Na de eerste technische time out bij 7-8, speelden de mannen van Bachten de Kupe ons van het kastje naar de muur en scoorden zo maar eventjes tien punten op rij (17-8). Wij slaagden er maar niet in terug ons niveau te halen en bij de eerste setbal was de verdiende pandoering een feit (25-12).
Maar de sets die volgden werd ander bier getapt en de rollen werden omgedraaid. Mathias De Mol betekende, vooral in verdediging, een duidelijke meerwaarde voor onze ploeg en onze aanvallers leken niet meer af te stoppen.
Onze tegenstrever werd telkens van bij aanvang op grote achterstand gespeeld en onderging moedeloos zijn lot. Dominanter dan een SM-meesteres dwongen we Diksmuide op de knieën. De thuisploeg leek met een been in een keunegat te spelen en kon nog slechts hier en daar een puntje sprokkelen.

De cijfers liegen niet: set twee: 12-25, set drie: 13-25, set vier: 10-25!

Met deze derde zege op vijf speeldagen, halen we 8 punten op 15 en klimmen we weer een plaatsje hoger in de rangschikking. We staan nu alleen op de zesde plaats, op twee punten van Vamos, onze tegenstander van volgende week.

Uitslag VT Diksmuide – EEVOC 1 – 3 (25-12, 12-25, 13-25, 10-25)

Volgende week, zaterdag 28 oktober 2017, ontvangen we Vamos Stekene-St- Gillis-Waas (voorwedstrijd om 18.30u, hoofdwedstrijd om 20.00u).

We kijken ernaar uit!

Comments are closed.

Facebook Comments