H2DC EEVOC sterker dan VC Loppem

Zaterdag 14 oktober2017

H2DC EEVOC sterker dan VC Loppem

Zaterdagavond mochten we VC Loppem ontvangen op de Hoge Wal. De West-Vlaamse ploeg met de gouden schoenen is de rode lantaarndrager in de reeks heren 2 e divisie C. De boodschap was simpel: Er moest gewonnen worden!
In de voorwedstrijd wonnen we met 2-1 .

In de eerste set van de hoofdwedstrijd namen de bezoekers de beste start. Maar halfweg was het erop en erover. De West-Vlamingen stapelden de fouten op en plots ging het razendsnel. Jasper Declerck maakte een eind aan deze set met een ace (25-18).

In de tweede beurt kwamen we verdomd slecht uit de startblokken. Coach Luc Verkimpe nam een eerste time out op 0-5. En het duurde deze keer lang voor we Loppem bij het nekvel konden pakken (17-17). Maar opnieuw konden de bezoekers 4 punten weglopen (17-21) en opnieuw kwamen we bij.
En toen begon het lolleke weer: 23-23, 24-24, 25-25, 26-26, 27-27 en 28-28. Maar genoeg is genoeg!
Maar liefst vijf setballen hadden we nodig om de deelwinst binnen te halen (30-28).

De derde set waren we eindelijk eens goed vertrokken. De hekkensluiter uit de reeks was heel de set op achtervolgen aangewezen. Wij maakten zelf verdomd weinig fouten en walsten als het ware over de tegenstander. Zowel blokkerend als aanvallend waren we te sterk en levend schild Simon De Schepper speelde als een blij kind in een nieuwe zandbak. Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen en bij de eerste matchbal was het deze keer meteen raak met een mep door het midden, getekend Frederik Van Beveren (25-15).

Missie geslaagd!

Met deze tweede overwinning staan we terug bij de grote mensen en schuiven we op naar een gedeelde zevende plaats in het algemeen klassement.

Uitslag EEVOC – VC Loppem 3 – 0 (25-18, 30-28, 25-15)

Volgende week zaterdag 21 oktober 2017 trekken we naar de Westhoek om Volley Team Diksmuide partij te geven om 20.30u (voorwedstrijd om 19.00u).
(place to be: Sporthal De Pluimen, Pluimstraat 18 8600 Diksmuide).

Comments are closed.

Facebook Comments