VBH EEVOC heren uit beker gewipt door te sterk Hemiksem

Zaterdag 7 oktober2017

VBH EEVOC heren uit beker gewipt door te sterk Hemiksem

In de eerste ronde van de Vlaamse beker waren we uitgeloot tegen Hellvoc Hemiksem-Schelle, momenteel ongeslagen leider zonder setverlies in eerste divisie. In deze wedstrijd waarin we niets te verliezen hadden, kwamen we ontspannen aan de start. De thuisploeg had enkele liga B-waardige spelers in zijn rangen en die konden reeds in de opwarming behoorlijk imponeren.

In de eerste set startten we verrassend goed tegen deze sterke ploeg. Zowel aan de eerste als tweede technische time out stonden we nog steeds aan de leiding na de voorgift van twee punten (5-8 en 14-16). We bleven ondanks de snoeiharde aanvallen en het zware opslaggeschut overeind tot 19-19. Maar op dat moment gingen we zelf enkele keren in de fout en voor we het wisten stond het 25-20.

In set twee zakten we bij 4-4 door het ijs. Hemiksem scoorde lange opslagreeksen waar onze receptie op dat moment niet mee overweg kon. Ondanks een goed invalbeurt van Mathias De Mol was het in korte tijd afgelopen (25-13).
De derde set begingen de Antwerpenaren meer opslagfouten dan hen lief was en dat zorgde ervoor dat we bij de eerste technische time out nog aan de leiding stonden met 7-8. Maar even later stond het 18-10 in het voordeel van onze tegenstrever. Na een uur was de wedstrijd afgelopen (25-17).

Er was een enorme sfeer in deze gemeentelijke sporttempel. De “spionkop” van de thuisploeg zorgde voor veel vocale sfeer met zang en trommels en ook het samenspel tussen publiek en spelers was opmerkelijk. Daar kunnen wij nog iets van leren. Alleen jammer dat het hier en daar de onsportieve toer opging omdat een enkeling het nodig vond onze ploeg belachelijk te maken. Op dat gebied kunnen zij van ons ook nog wat leren.

Uitslag Hellvoc Hemiksem-Schelle – EEVOC 3 – 0 (25-20, 25-13, 25-17)

Volgende week zaterdag 14 oktober 2017 spelen we om 20.00u thuis op de Hoge Wal tegen rode lantaarndrager VC Loppem (voorwedstrijd om 18.30u). Laten we er samen alles aan doen om de tweede overwinning te behalen.

Comments are closed.

Facebook Comments