H2DC EEVOC puntenloos tegen Kruikenburg Ternat

Zaterdag 30 september 2017

H2DC EEVOC puntenloos tegen Kruikenburg Ternat

Zaterdagavond mochten we op bezoek bij Kruikenburg Ternat, dat zijn wedstrijden afwerkt in de oude infrastructuur waar Alfons, Jan en wijlen Herman De Brandt grote namen werden in het Belgisch volleybal. Dat de zaal is uitgeleefd en dringend moet worden vervangen is al jaren geweten. Volgend jaar zou er uiteindelijk een nieuwbouw complex komen.

In de voorwedstrijd was de thuisploeg net iets sterker dan EEVOC en pakte de zege met 2-1 (22-25, 25-20, 15-11).

Voor de hoofdwedstrijd hadden zo’n tachtig supporters de oversteek gemaakt na het club-eetfestijn. Kruikenburg begon met veel opslagdruk aan de eerste set en nam resoluut de leiding. Het publiek sprong meteen op de kar en zorgde voor een hels lawaai en dus ook voor extra sfeer. EEVOC zette de achtervolging in en kon via opposite Gregory Van Acker voor het eerst op gelijke hoogte komen op 6-6. Maar de meest indrukwekkende aanval uit de wedstrijd staat op naam van onze Jasper Declerck met een vonk door het midden, waarmee de bordjes op 9-9 kwamen.
Toch konden wij in deze set niet een keer de leiding overnemen en moesten we, ondanks drie opslagmissers van de Brabanders in volle finale, de setwinst aan hen laten (25-23).
In set twee braken we op stand 4-3 en voor we het goed en wel beseften stond het 9-3. Ondanks een sublieme Jelter Buzeyn en een prima Gregory Van Acker gingen we volledig de boot in. De blonde thuisopposite Lucas Carlier mepte samen met hoekspeler Luca Gewehr in deze set een grote voorsprong bijeen voor zijn ploeg (24-12). Met een netfout op setbal verlosten we onszelf uit ons lijden (25-13).

In de derde set gooide EEVOC coach Luc Verkimpe het over een andere boeg door Jasper Beelaert en Mathias De Mol in de arena de zetten. Het werd een spannende maar vooral ook slordige set met veel persoonlijke fouten in beide kampen. Bij EEVOC nam frustratie de bovenhand, wat resulteerde in een gele kaart voor onze spelkapitein Jasper Beelaert. Bij 23-23 konden de blauwe mannen van Benny Verspecht de matchbal veroveren en hem meteen verzilveren (25-23).

Uitslag Kruikenburg Ternat – EEVOC 3 – 0 (25-23, 25-13, 25-23)

In deze wedstrijd hebben we onze “moreel verplichte feestganger in Polen” Frederik Van Beveren zwaar gemist.
De boodschap aan Fre is duidelijk: Upuść swój zespół, Fre! W przyszłym tygodniu musisz to zrobić! Liczymy na ciebie! Voilà, het is eruit… .

Volgende week zaterdag 7 oktober 2017 spelen we om 20.30u voor de Vlaamse beker tegen Hellvoc Hemiksem-Schelle, de ongeslagen leider in 1 e divisie, die nog geen enkele set verloor dit seizoen.
(place to be: Gemeentelijk Sportcentrum, Atletiekstraat, 2620 Hemiksem).

Comments are closed.

Facebook Comments