Wedstrijdverslag EEVOC-Knack Roeselare B

Zaterdag 23 september 2017

H2C EEVOC pakt eerste zege tegen Roeselare B!

In zijn tweede wedstrijd in 2e divisie C mochten onze heren het zaterdagavond opnemen tegen Knack Roeselare B, de jonge ploeg van Dirk Courtens, met veel gestalte, een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en barstend van talent.

In de voorwedstrijd waren de bezoekers te sterk en EEVOC werd ingeblikt met 0-3.

Voor de hoofdwedstrijd konden we rekenen op een honderdtal fanatieke EEVOC-supporters.

In de eerste set werd direct stevig volleybal gebracht door beide ploegen. Aan de eerste technische time out stond het 8-6 voor EEVOC en even later 16-13. Nils Van Heule was in deze set dé grote slokop en mepte snoeihard en onhoudbaar zes rechtstreekse punten bijeen. De jonge West-Vlamingen hielden het niet en op de eerste setbal voor EEVOC werd de bezoekende aanval buiten geslagen, wat ons de eerste setwinst opleverde (25-21).

De tweede set ging gelijk op tot 6-6, maar dan moest EEVOC de rol lossen. Teveel persoonlijke fouten stapelden zich op en dat weerspiegelde zich ook op het scorebord. Een dubbele wissel op 11-17 en een time out op 11-18 konden het tij niet keren en bij de bezoekers mocht Antoine Cornil met zijn zware hamer het setpunt in de vloer slaan (16-25).

Set drie werd beresterk begonnen met een ace van Gregory Van Acker. Bij Roeselare scoorden de hoofdaanvallers een aantal schitterende punten, maar bij EEVOC kwamen de recepties beter waardoor onze middenaanvaller Frederik Van Beveren zakken patatten konden verkopen. Het seteinde werd een echte thriller, waarbij Roeselare maar liefst vier setballen kon afpakken, maar uiteindelijk ten onder ging met twee opslagmissers in volle finale. Nils Van Heule (hij weer), kon de vijfde setbal uiteindelijk verzilveren vanop positie vier (29-27).

In de vierde beurt kwamen we verdomd 0-4 achter, maar op 7-7 stonden we weer netjes langszij.
In deze set kon het duo Jelter Buzeyn en Jasper Declerck samen voor maar liefst elf rechtstreekse punten zorgen, waarmee ze in deze set het beste scoutingrapport kunnen voorleggen. Toch moesten we bij 23-23 de duimen leggen voor een solide Roeselare met een sublieme Jonas Vanthournoudt aan het kanon (23-25).

Een vijfde set moest dus beslissen over de puntenverdeling. En opnieuw werd door beide ploegen op geen inspanning gekeken om te gaan voor elke bal. Het publiek mocht genieten op het puntje van de stoel en ook een beetje doodgaan. Het scoreverloop was bloedstollend: 4-4, 7-7, 8-8, 9-9, 10-10, 11-11, 12-12: moet er nog zand zijn?
EEVOC-spelverdeler Arno Meiresonne heerste in deze belle en scoorde met een ace, twee tweedehandse ballen en een duwblok maar liefst vier punten voor zijn ploeg. En net als in de derde set ging Roeselare in money time weer onderuit met twee opslagmissers. Nils Van Heule speelde een dijk van een wedstrijd en liet de kans niet onbenut om ook nu weer de matchbal tegen de vloer te peren (15-13).

De eerste overwinning is binnen voor onze heren. Proficiat mannen!
En we hebben ze niet gestolen. We zijn de verdiende winnaar van een schitterende wedstrijd tussen twee ploegen die spectaculair volleybal brengen.
We willen alle supporters bedanken voor de vocale steun. De zevende man heeft zijn werk goed gedaan en dit op een sportieve manier.

Volgende week zaterdag trekken we naar Ternat om Kruikenburg Ternat partij te geven om 20.30u (voorwedstrijd om 19.00u). Wie gaat er mee?

Uitslag EEVOC – Knack Roeselare B 3 – 2 (25-21, 16-25, 29-27, 23-25, 15-13)

Comments are closed.

Facebook Comments