Wedstrijdverslag VT Kortrijk – EEVOC

IMG_20170917_153026Zondag 17 september 2017

H2D EEVOC verliest van VT Kortrijk in eerste wedstrijd in divisie

Gisterennamiddag was het eindelijk zover: onze herenploeg mocht voor het eerst in de EEVOC geschiedenis in divisie spelen, op verplaatsing tegen VT Kortrijk. Maar liefst vijfentwintig EEVOC supporters waren meegereisd naar Sportcampus Lange Munte om hen te steunen bij dit debuut.

De speelruimte waar de wedstrijd moest plaatsvinden bleek een gigantische ruimte, met een super parketvloer en hemelhoog plafond.

De voorwedstrijd werd verloren met 3-0 (25-20, 25-14, 15-12). Een speler stak er bovenuit in deze wedstrijd. Onze eigen nummer 15: Robbe Senave, die in de opwarming al putten in de vloer sloeg, was ook in de wedstrijd zelf indrukwekkend, zowel aanvallend als verdedigend.
Voor de hoofdwedstrijd was een ding zeker: EEVOC zou zijn vel duur verkopen.

De eerste set was er meteen boenk op. Onze aanvallers waren gretig en blaakten van zelfvertrouwen. De scores plakten heel de set door aaneen en na een ace van Nils Van Heule kregen wij de eerste kans op setwinst (23-24). De thuisploeg kon echter afpakken en kreeg vervolgens zelf drie setballen (25-24, 26-25, 27-26), maar ook EEVOC plooide niet en kreeg een tweede kans op 27-28. Na vijfendertig minuten werd de zesde setbal uiteindelijk verzilverd… door de Kortrijkzanen (30-28!).

In set twee bleven we van begin tot eind in de slipstream van de West-Vlamingen. Bij 15-14 dachten we langszij te komen maar een (vermeende?) netfout gooide roet in het eten (16-14). Blokkerend waren we de betere waardoor we op gelijke hoogte konden komen bij 18-18. Ondanks de goede wil en de grote honger moesten we echter ook deze set aan de tegenstrever laten met het kleinste verschil (25-23).

De derde set startte in mineur. Na enkele minuten stonden we 4-0 in het krijt. Een time out kon het tij niet keren en van 8-1 ging het naar 12-2. Het moment waarop het bij EEVOC plots weer beter ging en onze Nils VH een schitterend punt scoorde maar beloond werd met een gele kaart voor overdreven enthousiasme (lees uitdagend gedrag). We kwamen stilaan terug in de wedstrijd, maar dichter dan op zes punten kwamen we niet (15-9). VT Kortrijk controleerde de wedstrijd en pakte na een uur en veertig minuten ook de laatste set met 25-16.

Er zat meer in, in deze eerste wedstrijd in tweede divisie C. We kijken reikhalzend uit naar de komende weken, naar de eerste setwinst,… . Go for it!

Nu zaterdag 23 september om 20.00u ontvangen we Knack Roeselare B (voorwedstrijd om 18.30u), thuis in de sporthal Hoge Wal in Ertvelde. Wil je ook deel uitmaken van de grote EEVOC supportersclub en samen met ons als zevende man je steentje bijdragen? Kom maar af. Inkom gratis!

Uitslag VT Kortrijk – EEVOC 3 – 0 (30-28, 25-23, 25-16)

Comments are closed.

Facebook Comments