H1P EEVOC heren A op eindronde in Vilvoorde

Zaterdag 29 april 2017.

Zaterdagmorgen was het vroeg opstaan voor onze heren A. Op het programma stond de eindronde voor de volgordebepaling van bijkomende stijger. De honger naar divisievolleybal is groot en tassen vol slippers, extra kousen, pasta, energiegel en een hechte groep vol adrenaline werden ingeladen. Helemaal klaar voor de eindronde, werd om 7.15u stipt vertrokken naar het Euro Volleycenter in Vilvoorde. Met een enthousiaste groep spelers, coach, scouter, reporter, bestuur, ruim vijfien luidruchtig aanmoedigende supporters en EEVOC vlaggen waren we alvast een blikvanger op dit toernooi.

Om 9.30u mochten we aan onze eerste wedstrijd beginnen tegen het Vlaams-Brabantse VBT Machelen. In de eerste set waren we heer en meester en konden we gemakkelijk winnen met 25-17. De tweede set kwamen we bij 11-16 even in nauwe schoentjes, maar echt panikeren deden we nooit. Stilaan dichtten we de kloof en bij 22-23 was het erop en erover en konden we uitmaken op 25-23.

Uitslag  EEVOC – VBC Machelen 2 – 0    (25-17, 25-23)

 

Om 10.45u stonden we tegen de West-Vlamingen van VT ROKAVO Rollegem-Kapelle.

In set een sleepten we de tegenstander mee in het zog, maar halfweg konden ze losgooien met enkele lange reeksen om met voorsprong over de meet te komen (25-17).

In de tweede set kregen we vrijwel het zelfde beeld als in set een. Maar met een sublieme Frederik Van Beveren konden we uitlopen tot 22-16. Maar het noodlot sloeg toe en onze spelverdeler Jasper Beelaert kon niet verder door een enkelblessure. Arno Meiresonne kwam hem vervangen en deed dit met bravoure! Met een aanval en een blok kon hij direct twee punten op rij scoren en ons op matchbal brengen. Nog eenmaal ging de opslag naar de tegenstander, maar die besloot in het net (25-18).

Uitslag  EEVOC – VC ROKAVO Rollegem-Kapelle  2 – 0                  (25-17, 25-18)

 

Na de middag mochten we aan de bak tegen  VC Tesla Lint, een ploeg die in de voormiddag ook twee keer had gewonnen met 2-0.

De eerste set waren konden we Lint overdonderen. Van 8-3 ging het tot 16-8. Toch viel het in deze set op dat we het moeilijk hadden in receptie en de spelverdeling beperkt werd. Maar Gregory Van Acker bewees zijn waarde op de opposite positie en was een dankbaar aanspeelpunt voor Arno. Lint werd omvergeblazen met 25-16!

Maar de Antwerpenaren bleven de sfeer erin houden en liepen over ons aan het begin van de tweede set (1-7). Bij ons moest het gevaar van de hoekspelers komen en dankzij goed een goed scorende Jelter Buzeyn en Mathias De Mol konden we terugkomen tot 11-11. Maar al even snel kwamen we terug 11-16 achter. De tweede sethelft werd gekleurd door nogal wat vreemde scheidsrechterlijke beslissingen en twee gele kaarten voor onze ploeg. We konden niet echt meer dichter komen en moesten de set aan onze tegenstrever laten (20-25).

In de beslissende derde en korte set kwamen we direct 3-0 achter maar konden we bijbenen op 7-7 en zelfs de leiding nemen op 12-11. Maar we gingen in de fout, Tesla nam over en scoorde 4 punten op rij en pakte ook de derde en beslissende set (12-15).

Uitslag  EEVOC – VC Tesla Lint 1 – 2 (25-16, 20-25, 12-15)

 

In de vierde, laatste en vervroegde (?) wedstrijd moesten we het opnemen tegen AVOC Achel B.

De eerste set ging gelijkwaardig op (8-8), (17-17), (21-21), maar de Limburgers kwamen sterker als verwacht voor de dag en konden de eerste setwinst op zak steken (25-22).

In de tweede set braken we volledig en kwamen maar liefst 2-10 achter. De onjuistheden stapelden zich op de Achelaren stegen boven zichzelf uit. De sterke Nils Van Heule deed er alles aan om onze ploeg nog op te peppen, maar we bleken te weinig energie over te hebben om dit Achel terug te pakken. De limburgers haalden dan ook verdiend deze set binnen (16-25).

Uitslag  AVOC Achel B – EEVOC  2 – 0 (25-22, 25-16)

 

Ondanks een schitterende start haalden we met het afgelegde eindronde parcours slechts de derde plaats op vijf ploegen. De verslagenheid is groot in het EEVOC kamp. Begrijpelijk. Maar we moeten vooruit denken. Laat ons hopen dat ook die derde plaats nog genoeg is om over te gaan.

Bedankt aan heel de ploeg voor jullie inzet en ambitie over heel het seizoen!

Bedankt aan alle meegereisde supporters!

 

Comments are closed.

Facebook Comments