MEISJES U17N1 winnen laatste wedstrijd tegen SKW

Zondag 23 april 2017.

Voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen mochten we naar het polderdorpje Sint-Laureins. Thuiscoach Donavan Devriese had precies 6 meiden bij elkaar kunnen sprokkelen om deze wedstrijd aan te vangen. Wij waren compleet.

Het werd een typische einde seizoen-wedstrijd tegen de voorlaatste in de rangschikking. De combinatie laatste wedstrijd van een lang seizoen, het onmogelijke uur op zondagmiddag, de donkere zaal en een Gala-wedstrijdbal, verlamden als het ware onze anders zo dynamische ploeg.

De technisch minder onderlegde Sentse meisjes namen zowaar het voortouw in de eerste set en konden zelfs tot vijf punten voorsprong nemen. Gelukkig konden Herlinde De Waele en Megan Vercruysse ons twee keer terug langszij brengen met lange opslagreeksen. Uiteindelijk mocht Marthe Anno het met een stevige smash op positie vier afmaken (23-25).

In de tweede set konden we bij 5-5 de leiding overnemen, maar echt overtuigend waren we niet. Coach Gilbert Verkimpe kreeg “een schelle kaas” voor protest tegen de wedstrijdleiding.

Maar stilaan kwamen de recepties beter, waardoor er meer mogelijkheden kwamen. Uitblinker Febe Cornelis was, aangemoedigd door drie speelse broertjes, uitmuntend in aanval en scoorde maar liefst acht rechtstreekse punten. SKW moest buigen voor zoveel kwaliteit en zo kon EEVOC ook de tweede set binnenrijven (18-25).

Set drie was een maat voor niks. Zonder te forceren konden we imponeren: Emma Verkimpe, Herlinde De Waele, Fee Buysse, Amélie Van Zele en Marthe De Kerpel sloegen samen maar liefst tien aces bij elkaar! De meisjes van de thuisploeg stonden er wat verweesd bij. Onze jonkies Amélie en Marthe DK behaalden het beste scoutingsrapport in deze set, waarin SKW een pandoering kreeg (11-25).

De vierde en bijkomende set werd gewonnen door de thuisploeg met 25-20! Niemand die er iets om gaf, we gunden het hen. Wij hebben dit seizoen veel plezier beleefd aan onze meisjes provinciale scholieren. En Emma? Die zat na de matchbal in set drie met de gedachten bij de AB en haar idool Loïc… .

Proficiat met jullie zege, dames! En bedankt voor zoveel volleybalplezier het voorbije seizoen.

Uitslag SKW Volley Krekenland – EEVOC 0 – 3 (23-25, 18-25, 11-25) (bijkomende set : 25-20)

Comments are closed.

Facebook Comments