H1P EEVOC wint laatste competitiewedstrijd op EVO Ename B met 1 – 3

EnameZaterdag 22 april 2017.

Zaterdag mochten we voor onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen naar de Recrean in Oudenaarde voor de wedstrijd tegen EVO D’hondt Ename B. Aangezien dit een wedstrijd was waarin beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen hadden, moest dit een aangename en ontspannen afsluiter van het seizoen worden. Bij de thuisploeg zat hoofdaanvaller Jens Clauwaert geblesseerd aan de kant met verbrande handpalmen. De huis-dj was aanwezig om deze leuke volleybalzaal tijdens dode momenten te vullen met sfeermuziek.

De voorwedstrijd werd gewonnen door Ename met 2-1.

De eerste set kwamen we direct 2-5, waarop EVO coach Sven Blansaer time-out vroeg. De thuis-dj zette een vette plaat op om de leegte te vullen met luide ambiance-muziek, waardoor het EEVOC team het eindsignaal van de TO miste. Prompt kregen we een onnodige gele kaart voor spelvertraging! Hallooo?? Ename kon van het tumult geen gebruik maken om aan te sluiten. Bij 18-21 kwam Arno Meiresonne goed in voor Jasper Beelaert, maar besloot op setbal met een opslagmisser, wat de ploeg een bak bier oplevert en waarvoor hij spontaan vriendelijk bedankt werd door de geblesseerde Cédric Van Acker. Maar bij EVO deed men hetzelfde waardoor wij het setpunt cadeau kregen (20-25).

In set twee konden we een 3-0 achterstand ombouwen naar een 7-10 voorsprong. Maar door mindere recepties konden we te weinig onze middenaanvallers aanspelen. Toch kwamen we 16-20 voor, maar de Enamers kwamen steeds beter voor de dag. Een korte invalsbeurt van onze middenblokker Laurens Van Den Berghe kon hun opmars niet breken en de thuisploeg kon de setwinst pakken (25-23).

In de derde set liep het uit de hand. Nogal wat scheidsrechterlijke beslissingen lokten hevig protest uit bij de spelers. Jasper Declerck uitte dat dit mogelijks te wijten was aan contaminatie in de arbitrale ogen en betaalde zijn medische mening met een rode kaart, … die verkeerdelijk op naam van naamgenoot Jasper Beelaert werd ingeschreven op het wedstrijdblad.

Even later, bij 6-6, kreeg de immer sympathieke Nils Van Heule ook rood in de opwarmingsruimte.

Door een of andere kleine korstsluiting werden er plots heel veel fouten gefloten, waardoor de scheidrechter meer en meer de tegenstrever leek te zijn. Maar “rode Jasper” nam sportieve wraak en dankzij een betere receptie kon hij maar liefst zes rechtstreekse punten door het midden peren en konden we deze set winnend afsluiten met 21-25.

In de vierde beurt kon het terug alle kanten op en een vijfsetter leek niet onmogelijk. Maar EEVOC-aanvallers Frederik Van Beveren en Grégory Van Acker waren te efficiënt voor de nooit afgevende thuisploeg. Bij 22-22 mocht onze opposite dan ook het orgelpunt plaatsen op dit schitterend seizoen (22-25).

Na de douche werd er verbroederd bij een lekkere EVO-barbecue.

Uitslag EVO Ename – EEVOC 1 – 3 (20-25, 25-23, 21-25, 22-25)

Volgende week zaterdag spelen we de eindronde in Vilvoorde.

Het programma kan je hier terugvinden.

 

 

 

 

Comments are closed.

Facebook Comments