EEVOC pakt volle buit thuis tegen Zottegem (H1P)

Zaterdag 25 maart 2017

Zaterdagavond mochten we het opnemen tegen Mezo Zottegem, dat voorlaatste staat in de huidige rangschikking. Met slechts één wedstrijd op het avondprogramma, heerste er een doodse sfeer in De Hoge Wal.

In de voorwedstrijd, die gewonnen werd met 3 – 0, schitterde een herboren Michiel Pieters eindelijk weer als een gouden plaat op een draaitafel.

Voor de hoofdwedstrijd konden we opnieuw geen beroep doen op onze libero Simon De Schepper, waardoor Timo Buyck terug het witte shirt mocht aantrekken.

In de eerste set konden wij een 8-6 voorsprong niet uitbouwen. Onder opslagdruk van de boomlange Zottegemnaar Niels Vermeir kraakte onze receptie en bij de tweede technische time-out stond het zowaar 12-16 voor Mezo. Maar onze mannen herpakten zich en dwongen drie setballen af op 24-21. Maar de bezoekers konden de drie kansen verijdelen en kwamen langszij (24-24). Maar ook wij beten terug en Nils Van Heule mocht met een killblok op een kroket van opposite Jonathan Van Herreweghe het setpunt scoren (26-24).

De tweede set was minder spannend. In deze set kwamen de bezoekers niet eenmaal aan de leiding. De opposite maakte een mindere beurt en bovendien waren er aan Zottegemse zijde vijf opslagmissers in de tweede sethelft. Ook in deze set mocht onze Nils het orgelpunt plaatsen met een slimme blok-buiten aanval op positie vier (25-20).

In de derde set gingen de scores aanvankelijk evenwichtig omhoog, maar na de tweede technische time-out konden we een kloof slaan. Zottegem wisselde zijn spelverdeler voor de jonge Corneel Iemants en die zette, net als in de wedstrijd in de heenronde, een verfrissende prestatie neer en liet zijn middenman Dieter De Schuytteneer eindelijk scoren. De wissel gebeurde misschien te laat en wij kregen bij 24-19 maar liefst vijf setballen. Maar wat onmogelijk leek gebeurde : Mezo scoorde maar liefst zeven punten op rij en haalde de set binnen (24-26).

Bij het oponthoud tussen de sets moest er dan ook even stoom worden afgelaten in het EEVOC-kamp. Met een frisse kop kwamen we in de vierde set dan ook meer gebeten dan geslagen in de arena. Zottegem liet zijn jonge setter weer aan de kant en moest het direct bekopen. EEVOC sloeg hard terug en in geen tijd stond het 5-0 in ons voordeel. Toch kregen we meer tegenstand dan verwacht en bleven de bezoekers op onze hielen trappen (15-14). Maar onze lepe spelverdeler Jasper Beelaert vond in onze aanvallers goede afwerkers met een sublieme Frederik Van Beveren in de hoofrol. Bij 25-20 was het definitief game over.

Met deze zege pakken we opnieuw 3 punten en zijn we mathematisch zo goed als zeker van de tweede plaats. Op 8 april 2017 om 20.00 uur (voorwedstrijd om 18.30 uur) spelen we onze volgende wedstrijd thuis tegen VDK Gent Heren B.

Uitslag EEVOC – Mezo Zottegem: 3 – 1 (26-24 , 25-20, 24-26, 25-20)

Comments are closed.

Facebook Comments