Meisjes U17 naar 1/2 finale beker Oost-Vlaanderen

Beker OVL MU17 EEVOC – Volley Team Temse

Zaterdag 4 maart 2017

In de kwartfinale voor de beker van Oost-Vlaanderen bij de meisjes U17 mocht EEVOC het thuis opnemen tegen Volley Team Temse.
Julie De Mey en Rani Lefebure, die hoofdzakelijk bij dames B in de tweede provinciale reeks spelen, kwamen voor de beker in hun leeftijdscategorie het middencompartiment versterken.

In de eerste set kwamen we direct 0 – 3 achter en vervolgens ging het naar 4 – 8. Maar Marthe Anno kon ons met haar fenomenale five-to-five jump float service terug in koppositie brengen. Na een reeks van maar liefst 8 punten kwamen we op 13 – 9 en de trein was vertrokken.
De jonge ploeg van Jan Verheyen zag sterretjes en EEVOC kon de eerste set op zijn naam schrijven (25 – 16).

Temse bleek niet aangeslagen en gaf ook in de tweede set het beste van zichzelf. Beide ploegen brachten schitterend volleybal, de rally’s werden langer en de wedstrijd brak volledig open. Ik geef hier even het scoreverloop: 2-2, 4-4, 5-5, 6-6, 8-8, 11-11, 16-16, 17-17, 18-18, 19-19, 20-20.
Op een stand van 23-21 bracht de bezoekende coach Lore Boodts in aan opslag. En Lore scoorde zowaar twee aces op rij en bracht haar ploeg daarmee op 23 – 23!
Moet er nog zand zijn? Het talrijk opgekomen publiek zat dan ook op het puntje van de stoel. Maar de derde opslag ging in het net, waardoor EEVOC op setbal kwam (24 – 23).
Onze meisjes lieten die kans niet onbenut en haalden ook de tweede deelwinst binnen (25 – 23).

In de derde set moest Temse reeds bij 7-3 de rol lossen. Onze meisjes konden comfortabel hun eigen spel spelen en de puntenkloof stilletjes uitbouwen. De jongsten van deze mooie groep grepen hun kans met beide handen: Amélie Van Zele en Marthe De Kerpel speelden zich op een prachtige manier in de kijker. En ook Rani Meiresonne, de nieuwbakken libero, straalde vertrouwen uit op haar nieuwe positie. Emma Verkimpe verdeelde en de aanvallers toonden hun kwaliteiten.
Na een uur en een kwart konden we het matchpunt verzilveren en een vreugdedans brengen (25 – 18).
Deze collectieve prestatie is er eentje om fier op te zijn.

Proficiat Emma, Fee, Febe, Marthe A, Amélie, Herlinde, Megan, Marthe DK, Julie, Rani L en Rani M!

We gaan door naar de halve finale! Op 2 april 2017 om 13.00 uur spelen we in Kruibeke tegen Gimm-E Waasland Kruibeke voor een finaleplaats.

Uitslag BMU17 EEVOC – Volley Team Temse: 3 – 0 (25-16, 25-23, 25-18)

Na de wedstrijd moesten de dames, na de douche en een boterhammeke, alweer de auto in voor een reis naar Herzele, waar ze om 16.00 uur aan de slag moesten voor de wedstrijd in de reguliere competitie tegen Hebo Borsbeke-Herzele.
Ook daar konden de pupillen van Gilbert en Koen de zege pakken. Na een moeilijke start en verlies in de eerste set, vochten onze meisjes zich, ondanks de vermoeidheid, terug in de wedstrijd en naar de overwinning.
Mag ik nog één uitblinker noemen? Fee Buysse! Fee, geëerd en geroemd voor haar splijtende opslag, stak er gisteren bovenuit in blok. En dat kan een mens blij maken.

Proficiat dames! Bedankt supporters!

Uitslag Hebo Borsbeke-Herzele – EEVOC: 1 – 3 (25-20, 23-25, 18-25, 20-25)

Comments are closed.

Facebook Comments