EEVOC tegen Dynaco Lede (H1P): droog!

Zaterdag 11 februari 2017

Onze heren A mochten het zaterdagavond thuis opnemen tegen Dynaco Lede, een van de staartploegen uit de reeks. Grote Cé, die de laatste weken weer scherp stond, moest het deze week toch afleggen tegen een heggeschaar en kon daardoor spelen op zijn buik schrijven. Door dit ‘Van Ackerken’ en de trek naar een beetje sneeuw van enkele andere pionnen, moest EEVOC-coach Luc Verkimpe het zien te redden met een relatief smalle kern. Gelukkig was er nog Mati die, als assistant-coach, scoutend een vinger aan de pols kon houden.
De voorwedstrijd werd gewonnen met 2-1 (22-25, 25-22, 15-11).

Hoofdwedstrijd
In de eerste set ging het gelijk op tot aan de eerste technische time out. Daarna werd het verschil groter en dankzij een lange opslagreeks van Nils Van Heule konden we de laatste zes punten en de set pakken (25-14).

In de tweede beurt kregen de bezoekers van hetzelfde laken een broek en moesten de rol lossen bij 11-11. Smaakmaker Nils liep bij een aanvalsactie een spierblessure op aan de kuitspier maar kon hinkend en stretchend, en met een blauw plekske, verder.
Ondanks een dubbele wissel bij 20-15, in een poging het blok te versterken, kwamen de bezoekers geen punt dichter en moesten ook in de tweede set het loodje leggen (25-20).

Een droge 3-0 zege leek in de maak, maar het venijn zit hem dikwijls in de staart. Van Gusseme en co mocht in deze derde set meespelen tot bij 14-14, maar toen ging de spreekwoordelijke bel en was de speeltijd over. Bij de bezoekers werd nog gewisseld en gewisseld, maar we waren te sterk. Voor Lede het goed en wel besefte, stonden wij als eerste netjes in de rij en kregen verdiend alle punten (25-20).

Uitslag EEVOC – Dynaco Lede: 3-0 (25-14, 25-20, 25-20)

Volgende week zaterdag 18 februari 2017 spelen we om 20.30 uur (voorwedstrijd om 19.00 uur) in de Sportlaan 2 in Lokeren tegen de Panda’s.

Comments are closed.

Facebook Comments