Zegereeks EEVOC gebroken door sterk ASS’NEE (Reeks H1P)

Zaterdag 4 februari 2017

Onze eerste thuisspeeldag van 2017 was andermaal een topper!
De dames van de eetstand hadden nog maar eens gezorgd voor een betoverend buffet met versgebakken wafels, hotdogs, croques, rijsttaartjes, chocomousse, cake en vele andere zoetigheden. Bij de jeugd hadden alle ploegen, behalve de jongens U17, hun wedstrijd gewonnen.
Onze heren konden de kers op de taart zetten met een overwinning tegen de buren van Assenede. Maar dit zou, ondanks een zegereeks van zes wedstrijden, niet vanzelfsprekend zijn, want Assenede was, met zeven opeenvolgende overwinningen, ongeslagen sinds 5 november!

In de eerste set stonden we 8-6 voor bij de eerste technische time out, maar even later scoorde Ass’nee vijf punten op rij en kwam bij de tweede technische time out binnen met een voorsprong van vier punten (12-16). Ondanks drie opslagmissers bij de bezoekers konden we de rode garde niet meer bijbenen en verloren we de eerste set met 22-25.

In set twee gingen we weer goed van start, maar bij 7-7 moesten we de rol lossen (7-14). We slaagden erin terug te komen tot 18-20, waarop Ass’nee coach Michael Van Hijfte time out nam en setter Thomas Standaert zijn ploeg met snelle passes naar de tweede setwinst kon loodsen (20-25).

Voor de derde set had EEVOC coach Luc Verkimpe een aantal pionnen verschoven in een ultieme poging het tij te keren; jammerlijk genoeg zonder het verhoopte resultaat. EEVOC bleek maar een schim van de zelfverzekerde en homogene ploeg van de voorbije weken. Na de eerste technische time out bij 8-7, gingen we ten onder aan nervositeit en maakten daardoor zelf te veel fouten. En toch kwamen we met een reeks van vijf punten terug in de wedstrijd en konden we aansluiten bij 18-18. Maar dan ging het voorgoed mis, waarmee een sterker Ass’nee de verdiende winnaar werd van deze derby (21-25).

Uitslag H1P EEVOC Ass’nee: 0 – 3 (22-25, 20-25, 21-25)

Volgende week zaterdag 11 februari 2017 om 20.00 uur (voorwedstrijd om 18.30 uur) spelen we opnieuw thuis tegen Dynaco Lede.
Samen met de supporters willen we er alles aan doen om de tweede plaats te behouden.

Comments are closed.

Facebook Comments