EEVOC wint van LOWAVOL en doet gouden zaak in rangschikking (H1P)

Zaterdag 28 januari 2017

Sporthal Veerleveld in Zaffelare leek een metamorfose te hebben ondergaan. Een tergend trage draaideur met een rolstoelknopje (hé Jasper?) in de gloednieuwe gevel bracht ons binnen in dezelfde sporthal van vroeger, waar men zaterdag uitvoerig de verwarming had getest, waardoor de temperatuur in de sportzaal was opgelopen tot boven de 20 graden. In deze zweethut mochten wij een sportief gevecht aangaan met Lowavol.
De voorwedstrijd verliep in een ontspannen sfeer en werd vlotjes gewonnen met 0-3. Nils Van Heule stond, prachtig gekapt en verliefd, terug in de basis op de receptie-hoek positie.

In de hoofdwedstrijd schoten wij in de eerste set werkelijk weg uit de startblokken en na enkele minuten stond het 0-5. Bij Lowavol vocht men voor wat men waard was, wat hen terug langszij bracht op 9-9. Maar EEVOC, met afwerker Jelter Buzeyn in de hoofdrol, bleef druk zetten en stilaan verloor de ploeg van Peter Hellemans grip. Met een schitterend killblok van Jasper Declerck kwamen we aan setbal, die onze tweede Jasper, Mr Beelaert voor de leerlingen, blokkerend mocht omzetten in setwinst (17-25).

In de tweede set kwam Lowavol beter voor de dag. De indrukwekkende kanonopslag van Wout Van De Voorde en het schitterend aanvalswerk van Ruben Arens brachten deze keer wel de nodige punten op en collectief werden minder fouten gemaakt. De scores werden door beide ploegen mooi in evenwicht gehouden, maar net voor de tweede technische time-out nam de thuisploeg de leiding om ze niet meer af te staan en verdiend de tweede set te binnen te halen (25-20).

In de derde set kregen we aanvankelijk een ouderwetse rammeling. De ballen vlogen ons rond de oren en voor we het wisten stonden we 6-0 achter. Coach Luc Verkimpe moest iets doen en dus werd Cédric Van Acker, nog niet volledig hersteld en doodmoe, in de arena gezet.
En het tij keerde. Cédric realiseerde direct twee scorende bloks, het vertrouwen groeide, we konden terug bouwen én scoren, en begonnen aan een indrukwekkende achtervolging. Bij 8-8 hadden we Lowavol al te stekken. Het beloofde nog spannend te worden maar bij 18-18 braken de mannen van Zaffelare. In volle finale ging de thuisploeg onderuit met twee buiten geslagen ballen. Wij konden uiteindelijk uitmaken met slimme dropballen van Frederik Van Beveren en Jasper Beelaert (19-25).

In de vierde set was Lowavol van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Thibaud Acke mocht inkomen en scoorde aanvallend het meest spectaculaire punt van de hele wedstrijd. Wat een bom! De andere invaller, Thomas De Marez, ramde, in zijn poging om een onmogelijke bal te halen, een oudere schoonheid die naast de tribune op een stoel zat. Met een smak vloog ze tegen de grond! Het zag er lelijk uit, maar de lieve dame stond op met de glimlach, en kreeg een warm applaus van het talrijk aanwezige publiek. Het was wellicht een hele belevenis om nog eens besprongen te worden door een jonge blonde god …
Het spektakelgehalte bij de thuisploeg was dus hoog, maar bij ons was de efficiëntie veel hoger dan bij de gastheren. Door rechtstreekse fouten van onze tegenstrever kregen wij zomaar eventjes negen punten cadeau! Bij ons was de foutenlast nihil, … tot op matchbal. Toen stonden we plots in opstellingsfout (13-24). Bij Lowavol was het vat echter af, en met een opslag buiten kregen we in deze sportieve wedstrijd het wedstrijdpunt in de schoot geworpen (14-25).

Later op de avond kregen we het blijde nieuws dat Moerbeke thuis leider Vamos had vernederd met 3-0. Merci James & Co! Door die nederlaag komen wij op twee punten van de leiders. Er leeft iets in onze herenploeg, maar ik kan op het woord niet komen …
Volgende week zaterdag is het thuisspeeldag bij EEVOC, met een heerlijke eetstand vol hotdogs, croques, wafels en zoete lekkernijen en heel de dag wedstrijden. Onze heren nemen het dan om 20.00 uur (voorwedstrijd 18.30 uur) op tegen de buren van Assenede. De tribunes zullen vol zitten. Ga ervoor mannen!

Uitslag Lowavol – EEVOC: 1 – 3 (17-25, 25-20, 19-25, 14-25)

Comments are closed.

Facebook Comments