EEVOC Sportief pakt 3 punten tegen Kluit Gelijk

Woensdag 25 januari 2017

Gisterenavond waren we met 7 EEVOC Sportievelingen om onze thuiswedstrijd tegen Kluit Gelijk te spelen, een ploeg met evenveel punten uit evenveel wedstrijden. Ann V was ziekjes maar kwam ons toch aanmoedigen. Dirk nam de wedstrijdleiding op zich. Bedankt Ann en Dirk!

Onze tegenstrever kwam met precies 3 dames en 3 heren afgezakt naar de Hoge Wal, wat betekende dat ze niet konden wisselen. Wij namen een blitzstart in de eerste set tegen de ploeg van Overmere. In een mum van tijd stonden we 10 punten voor, maar in een mum van tijd kwamen de bezoekers ook terug tot op 1 punt. Erwin slaagde erin om ons in de ultieme time-out mentaal te boosten voor de laatste punten, waardoor we net voor het onweer binnen waren (25-22).

Ook in de tweede set konden we geen afstand nemen. Erwin sloeg even tilt en liet zich na welgeteld 1 minuut vervangen. Luc VB kwam Erwin vervangen op het middencompartiment, niet direct de meest geliefde positie voor zijn medisch geteisterde kniestel. Dus moest er vooraan last-minute gecommuniceerd en geïmproviseerd en ook nog eens geswitcht worden. En dat deden we dan ook. We bleven kalm en hoewel Kluit Gelijk stilaan beter en beter voor de dag kwam, moest het toch weer de handdoek gooien (25-23).

In de derde set haalde Kluit Gelijk plots een geheim wapen boven. Met een soort prehistorische jump-float-service van Tim Van Wynsberge sprokkelden ze heel wat punten bijeen. Bovendien werd van de vrijgekomen ruimte door ons tweemansblok, dankbaar misbruik gemaakt om te scoren met welgemikte dropballen. Tegen het einde van de set waren we terug ons betere zelf en konden we wat dichter kruipen, maar de gasten konden net voor ons de deur dichtgooien (22-25).

In set vier werd het ongemeen spannend. De bezoekers verdedigden meer dan ons lief was. De bordjes gingen gelijk omhoog, maar Kluit Gelijk kreeg twee setballen. EEVOC Sportief deed echter wat het moest doen: het steeg boven zichzelf uit en liet de tegenstander de fouten maken. Met een aanval buiten kregen we het wedstrijdpunt en de drie punten uiteindelijk nog cadeau (25-27).

De gemiddelde leeftijd bij Kluit Gelijk gisteren was 34 jaar, tegenover 50 jaar bij ons. 16 jaar meer ervaring dus!
Proficiat met onze tiende overwinning van het seizoen!

Uitslag Eevoc Sortief – Kluit Gelijk: 3 – 1 (25 – 22, 25 – 23, 22 – 25 en 25 – 27)

Comments are closed.

Facebook Comments