EEVOC schittert tegen Moerbeke (H1P)

Zaterdagavond 21 januari 2017

In het duel met de tweede plaats als inzet, stonden we zaterdag tegen onze vrienden van VC Spectrum Moerbeke. We hadden nog wat recht te zetten tegen Smetje en Co na onze mindere prestatie in de heenwedstrijd. In de schitterende voorwedstrijd, waarin Nils de voorhamer hanteerde, maar Robbe het mooiste punt scoorde, werd gewonnen met 2-1. De door klierkoorts gevelde Cédric Van Acker mocht zijn kas opvreten in de tribune.

In de eerste set werd meteen duidelijk dat er spectaculair volleybal op het menu stond. Aanvankelijk konden de bezoekers leiden, maar net voor de 2e technische time-out namen wij het commando over. Door onze hoge opslagdruk kreeg Moerbeke zijn middencompartiment niet in positie en moest daardoor te veel hoek en opposite aanspelen. Maar die stuitten zaterdag op een superieur EEVOC-blok. De eerste set werd dan ook verdiend gewonnen door de thuisploeg, bij wie Grégory Van Acker een glansrol vervulde.

De tweede set ging gelijkwaardig op tot 9-9. Maar toen schakelden wij een versnelling hoger en er was geen houden meer aan. Moerbeke ging zowel receptioneel als aanvallend onderuit, en werd in het tweede deel naar huis gespeeld (25-14).

Set drie bracht een ander beeld: bij Moerbeke kwam de receptie iets beter, waardoor setter Bart De Smet zijn midden Tim Verdonck meer kon aanspelen. In deze set liepen de scores nooit verder uiteen dan 3 punten. Bij Spectrum was de foutenlast duidelijk minder dan de vorige sets en bij de tweede setbal hadden we het spek aan ons been (22-25).

Maar ook in de vierde set bleven we messcherp en vol vertrouwen het mooie weer maken. We waren in een goede bui, er was veel volk, Jasper verdeelde heerlijk slim en dus werden er koeken uitgedeeld via midden, opposite en hoeken en … het waren geen Petit-Beurrekes. Ons blok was zelden zo efficiënt en libero Simon De Schepper toverde andermaal enkele fenomenale reddingen uit zijn korte broekspijpen. Jelter Buzeyn, die een beresterke partij speelde, liet de eerste matchbal niet liggen en ‘wafelde’ EEVOC naar zijn vijfde opeenvolgende zege.

Deze overwinning brengt ons nog steviger op de tweede plaats. Volgende week zaterdag spelen we om 20.30 uur (voorwedstrijd 19.00 uur) in Zaffelare tegen Lowavol.

Eindstand EEVOC – VC Spectrum Moerbeke: 3 – 1 (25-23, 25-14, 22-25, 25-20)

Website Comments

Facebook Comments